x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reputatul medic și academician Leon Dănăilă împlinește 90 de ani

Reputatul medic și academician Leon Dănăilă împlinește 90 de ani

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2023   •   13:45
Reputatul medic și academician Leon Dănăilă împlinește 90 de ani

Pe 1 iulie, Academicianul Leon Dănăilă împlinește 90 de ani. Reputatul medic are o viață dedicată științei, cercetării și un destin dăruit semenilor.

Neurochirurg de talie mondială, invitat în marile universități ale lumii, Leon Dănăilă a fost medicul care le-a vorbit pacienților pe limba lor. Și-a îndemnat colegii să trateze nu doar cu știința, ci și cu inima.

Leon Dănăilă, eminent neurochirurg, membru titular al Academiei Române, supranumit „sculptorul de creiere”, s-a născut  pe 1 iulie 1933, la Darabani, județul Botoșani. El a scris istorie în medicină, fiind cel care a folosit primul în România aparatul numit „microscop operator”, revoluţionând chirurgia vasculară. Secţia de neurochirurgie vasculară cerebrală de la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Capitală, înfiinţată în 1981 de către doctorul Leon Dănăilă, este unică în ţară.

A realizat peste 30.000 de operații și este, la 90 de ani, încă dedicat profesiei. Medicul Leon Dănăilă se declară și astăzi, la 90 de ani, fascinat de creier, mai exact de ceea ce încă nu se știe despre creier.

 

×
Subiecte în articol: Leon Dănăilă medic