x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crescătorii de porci: Guvernul nu a plătit despăgubirile pentru porcii cu pestă sacrificati

Crescătorii de porci: Guvernul nu a plătit despăgubirile pentru porcii cu pestă sacrificati

08 Dec 2021   •   16:09
Crescătorii de porci: Guvernul nu a plătit despăgubirile pentru porcii cu pestă sacrificati

Guvernul nu a plătit fermierilor sumele datorate pentru sacrificarea porcilor cu pestă porcină africană din vară şi până în prezent, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP).

"Situaţia fermierilor crescători de porci din România este alarmantă. Guvernul nu a plătit ajutorul de Covid pe care îl aşteaptă fermierii. (...) Statul nu a plătit efectivele ucise din vară şi până acum! Suntem dezamăgiţi de fostul prim-ministru Cîţu, care nu a înţeles nimic din agricultură, care a lăsat răni adânci mai ales în filiera porcului, dar şi în alte sectoare. Guvernul Cîţu ne-a dat o palmă dureroasă, neplătind fermierilor ce li se cuvenea", se precizeaza în comunicat.

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România atrage atenţia că în lipsa primirii depăgubirilor pentru porcinele sacrificate, crescătorii de animale nu îşi pot plăti salariaţii.

×