x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reuniunea Liderilor de la München va avea loc la București în 28 și 29 noiembrie

Reuniunea Liderilor de la München va avea loc la București în 28 și 29 noiembrie

17 Noi 2022   •   11:05
Reuniunea Liderilor de la München va avea loc la București în 28 și 29 noiembrie

Reuniunea Liderilor de la München, care va reuni peste 75 de participanți la nivel înalt din peste 25 de state, va avea loc la București în 28 și 29 noiembrie, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a semnat un memorandum cu Conferința de Securitate de la München în vederea co-organizării, în perioada 28-29 noiembrie 2022, la București, a Reuniunii Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting - MLM).

MLM București va reuni peste 75 de participanți la nivel înalt din peste 25 de state, actuali şi foşti oficiali, experţi şi analişti renumiți, formatori de opinie, pentru a aborda subiecte de interes major pe agenda regională, europeană şi euroatlantică.

Desfășurarea acestei reuniuni la București, pentru prima dată într-un stat de pe Flancul Estic al NATO, are și o încărcătură simbolică, având în vedere faptul că România este țara europeană și aliată cu cea mai lungă graniță cu Ucraina, în contextul războiului de agresiune purtat de Rusia împotriva statului vecin, precum și al creșterii importanței strategice a Mării Negre, arată MAE.

„Suntem onorați că România va găzdui un eveniment atât de important, sub marca Munich Security Conference, mai ales într-un moment critic pentru securitatea regională și euroatlantică. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a schimbat semnificativ echilibrul de securitate din vecinătatea noastră, inclusiv în regiunea Mării Negre, ceea ce are impact asupra securității europene și euroatlantice în ansamblul său. Aceste provocări de securitate fără precedent pentru întreaga comunitate euroatlantică subliniază necesitatea constantă de a rămâne uniți și vigilenți. Trebuie să fim bine pregătiți pentru orice scenariu”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

MLM București este organizat înaintea Reuniunii miniștrilor afacerilor externe din statele NATO, care va avea loc la București în perioada 29-30 noiembrie 2022.

(sursa: Mediafax)

×