x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revelion însângerat pe şoselele româneşti

Revelion însângerat pe şoselele româneşti

03 Ian 2012   •   16:08
Revelion însângerat pe şoselele româneşti

Bilant tragic pe soselele din Romania: 14 oameni au murit si 38 au fost raniti in 46 de accidente produse in ultima zi din 2011 si in primele 48 de ore scurse din acest an. De asemenea, 90 de soferi prinsi bauti la volan au ramas fara permise si vor fi cercetati penal.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane, in perioada 31 decembrie 2011- 2 ianuarie 2012, peste 2.500 de politisti au desfasurat actiuni care au vizat in special prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza vitezei excesive si a conducerii sub influenta bauturilor alcoolice. De asemenea, pe soselele din tara au fost amplasate 600 de aparate de supraveghere a traficului rutier si inregistrare a vitezei de deplasare a masinilor.

In cele trei zile s-au produs 46 de accidente grave de circulatie, cu sase mai putine decat in perioada similara a anului trecut. In urma acestor accidente, 14 persoane au decedat (cu trei mai multe decat in perioada similara a anului trecut) si 38 au fost ranite grav (cu 15 mai putine).

Cele mai multe accidente s-au produs din cauza vitezei excesive sau neadaptate la conditiile de drum, a neatentiei in conducere si a depasirilor neregulamentare.

Totodata, in cele trei zile politistii au constatat 90 de infractiuni privind conducerea autovehiculelor de catre persoane avand o alcoolemie peste limita legala, in toate aceste cazuri fiind intocmite dosare penale.

De asemenea, politistii rutieri au depistat peste o suta de abateri de la legislatia rutiera privind consumul de alcool la volan, fiind aplicate sanctiuni contraventionale cuprinse intre 9 si 20 de puncte amenda si retinute permisele de conducere pentru suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioada de 90 de zile, potrivit sursei citate.

×
Subiecte în articol: revelion raniti morti sosea accident auto