x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revolta la penitenciar

Revolta la penitenciar

25 Sep 2004   •   00:00

Cinci detinuti de la Penitenciarul de Minori si Tineri Craiova au incendiat ieri celula in care-si ispaseau pedepsele, in semn de protest fata de refuzul conducerii de a le asculta doleantele. Ei s-au baricadat in camera de detentie, au spart geamurile de la ferestre si au dat foc saltelelor.

CRISTIAN VASILCOIU

Protestatarii au fost in final cuprinsi de flacari, iar un gardian care incerca sa-i salveze a lesinat din pricina fumului inecacios care inundase incaperea. Detinutii au fost internati, cu arsuri de gradele II, III si IV pe circa 70% din suprafata corpului, la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Plutonierul Cristian Serbanoiu, cel care a intentionat sa dea o mana de ajutor detinutilor arsi, spune ca si alti gardieni au incercat sa patrunda in incinta care ardea, insa nu au reusit din cauza fumului si a paturilor incinse care, practic, baricadau intrarea.

Pana la inchiderea editiei, nici un reprezentant al Penitenciarului de Minori si Tineri Craiova nu a facut vreo declaratie in legatura cu incidentul. De asemenea, detinutii internati au fost impiedicati sa vorbeasca cu ziaristii.

×
Subiecte în articol: observator