x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revoltă la Spitalul Judeţean Brăila

Revoltă la Spitalul Judeţean Brăila

15 Sep 2010   •   00:00
Revoltă la Spitalul Judeţean Brăila

Sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean Brăila au reluat protestul. Oamenii sunt revoltaţi pentru că vor primi salariile diminuate cu aproape jumătate, iar o parte dintre ei vor fi disponibilizaţi. Protestatarii au vrut să spargă, din nou, uşa spitalului, însă au fost opriţi cu forţa de bodyguarzi. Cel puţin o persoană a fost rănită.

UPDATE: O parte dintre angajaţii care protestează au încercat să intre în unitate şi s-a creat o busculadă cu agenţii de pază ai spitalului, care au încercat să îi împiedice. Incidentul a avut loc în jurul orei 9.00, când a început şedinţa Comitetului director, la care au intrat şi zece persoane din rândul protestatarilor.

În busculada creată, o femeie a fost trântită. "Agenţii de pază sunt plătiţi să păzească clădirea, nu conducerea spitalului", a spus una dintre femeile care au încercat să intre la negocieri.

Înainte de începerea negocierilor, în rândul protestatarilor a ajuns şi prefectul de Brăila, Dumitru Popa, care le-a spus oemenilor să îşi desemneze o echipă de negociere.


În cursul zilei de marţi, peste 200 de angajaţi ai aceluiaşi spital au declanşat o revoltă spontană pentru a protesta faţă de decizia de disponibilizare şi reducere a salariilor. Protestul s-a soldat cu victime.

În timpul altercaţiei, se pare că cel puţin două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost rănite de cioburile geamurilor sparte. De asemenea, paznicii spitalului au folosit gazele
lacrimogene, pentru a stăpâni furia angajaţilor.

Protestul angajaţilor de la Spitalul Judeţean Brăila s-a declanşat spontan, după ce oamenii au aflat că nu-şi vor primi salariile, chiar diminuate. Tăierea salarială de 25% aplicată de guvern a fost dublată de o altă reducere impusă de această dată de Consiliul Judeţean Brăila, în subordinea căruia se află spitalul.

Revoltaţi, oamenii au încercat să forţeze intrarea în clădire, dar angajaţii firmei de pază au folosit gaze lacrimogene, potrivit Antena3. Salariaţii au vrut să obţină răspunsuri de la conducerea spitalului.

Liderul de sindicat din spital cunoaşte nemulţumirile salariaţilor, dar susţine că nu are niciun amestec cu protestul. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Brăila, care gestionează activitatea spitalului, au refuzat să facă orice declaraţii despre revolta salariaţilor de la cel mai mare spital al judeţului.

În urma protestului de marţi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ai cerut o anchetă la spital.


Imagini de la protestul de marţi:




infobraila.ro



infobraila.ro

×