x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rezerviştii blochează Bucureştiul de Mărţişor

Rezerviştii blochează Bucureştiul de Mărţişor

de Carmen Dragomir    |    21 Feb 2011   •   17:51

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD) anunţă o nouă acţiune naţională de protest ce va avea loc pe data de 1 martie. Marşul se va desfăşura pe traseul Academia Militară - Piaţa Victoriei, începând cu orele 11:00.

"În 2012, când salariile militarilor activi se vor alinia la salariile omologilor din NATO, vor fi date afară 18 mii de cadre. Prin Ordonanţa 1/2011 noi suntem consideraţi nu militari, ci "beneficiari proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”. Bătălia nostră nu e pentru cuantumul pensiilor, e pentru statutul de militar. Aparent am câştigat recalcularea, în realitate nu, întrucât au apărut noile ordine, pe care le avem, cu data de 15 martie, care revizuiesc pensiile "beneficiarilor”. Au folosit "revizuire” în loc de "recalculare”, aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Noi suntem militari în rezervă, nu beneficiari. Pe 1 martie vom da Guvernului o nouă somaţie”, a declarat pentru Jurnalul Naţional col. Mircea Dogaru, preşedintele SCMD.

Rezerviştii estimează că aproximativ 10 mii de protestatari vor lua parte la marş şi aşteaptă să li se alăture şi cei din sindicatele cadrelor active, cei din federaţiile sindicale din învăţământ sau alte categorii sociale.

×