x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Risc de avalanşă în Făgăraş, trasee turistice închise. Vezi pe webcam jurnalul.ro imagini LIVE de la munte! (VIDEO)

Risc de avalanşă în Făgăraş, trasee turistice închise. Vezi pe webcam jurnalul.ro imagini LIVE de la munte! (VIDEO)

25 Noi 2013   •   17:15
Risc de avalanşă în Făgăraş, trasee turistice închise. Vezi pe webcam jurnalul.ro imagini LIVE de la munte! (VIDEO)

Traseele turistice din Munţii Făgăraş au fost închise din cauza riscului de producere a avalanşelor, în condiţiile în care stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 44 de centimetri şi continuă să ningă.

Reprezentanţii Centrului Meteorologic Regional (CMR) Transilvania Sud Sibiu au declarat că stratul de zăpadă la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, este de 44 de centimetri şi continuă să ningă. "Stratul de zăpadă a fost măsurat la ora 14.00. Atunci se înregistrau 44 de centimetri de zăpadă şi va continua să ningă până mâine (marţi -n.r.). Temperaturile în zona Bâlea vor scădea, în noaptea de luni spre marţi, până la minus 8 - minus 10 grade Celsius", au declarat reprezentanţii CMR.

Pentru Imagini LIVE cu starea partiilor, click AICI.

Potrivit acestora, la Păltiniş, la ora 14.00, se înregistrau 36 de centimetri de zăpadă.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că, din cauza ninsorilor abundente, traseele montane din Munţii Făgăraş au fost închise. "Traseele montate din zona superioară cabanelor se închid până la primăvară. Nu se recomandă accesarea lor în perioada cu zăpadă din cauza riscului de producere a avalanşelor", a spus Adrian David.

Potrivit acestuia, turiştii care urcă pe munte sunt sfătuiţi să aibă echipament specific de iarnă şi echipament individual de salvare din avalanşă.

Pentru Imagini LIVE cu starea partiilor, click AICI.

×