x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazanciuc: Procurorii maturi, cu experienţă, nu se sperie de anumite declaraţii publice

Cazanciuc: Procurorii maturi, cu experienţă, nu se sperie de anumite declaraţii publice

27 Feb 2014   •   17:10
Cazanciuc: Procurorii maturi, cu experienţă, nu se sperie de anumite declaraţii publice
Sursa foto: Cazanciuc: Procurorii maturi, cu experienţă, nu se sperie de anumite declaraţii publice

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi, referitor la presiuni ale politicului asupra Justiţiei, că sunt procurorii cu experienţă şi maturi care nu se sperie de anumite declaraţii publice.

Întrebat dacă există îngrijorări legate de faptul că sunt presiuni ale politicului asupra justiţiei, Cazanciuc a admis că nu e o situaţie plăcută.

"Sigur în spaţiul public se fac tot felul de declaraţii. Nu e confortabil uneori să vezi anumite lucruri mai ales când ştii foarte clar că tot ceea ce faci este bazat pe respectarea legii. Nu e o situaţie plăcută. Discutăm de procurori cu experienţă, maturi, care, evident, nu se sperie de anumite declaraţii publice. Te pot deranja anumite lucruri, dar atâta vreme cât activitatea este bazată strict pe respectarea legii şi pe profesionalism, nu cred că trebuie să-şi facă nimeni probleme", a afirmat Cazanciuc după participarea la prezentarea bilanţului DNA pe 2013.

El a precizat că CSM s-a manifestat în mod clar pentru apărarea independenţei şi că sunt mecanisme legale foarte bine puse la punct în momentul de faţă. "Nu cred că există niciun fel de pericol real. Există doar un spaţiu public românesc care are zbuciumul lui", a subliniat ministrul Justiţiei.

×