x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Robert Fleckhammer a fost numit în funcția de procuror șef în cadrul DIICOT, în ciuda opoziției unor ONG-uri

Robert Fleckhammer a fost numit în funcția de procuror șef în cadrul DIICOT, în ciuda opoziției unor ONG-uri

02 Feb 2021   •   17:22
Robert Fleckhammer a fost numit în funcția de procuror șef în cadrul DIICOT, în ciuda opoziției unor ONG-uri

Robert Fleckhammer a fost numit în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT, în ciuda faptului că mai multe ONG-uri au trimis o scrisoare Consiliului în care își exprimau îngrijorarea în legătură cu această numire.

În prezent, Robert Fleckhammer ocupă funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT. Acesta va fi delegat ca țef al acestei secții începând cu data de 8 februarie, pe o perioadă de maximum șase luni.

Decizia a fost luată de CSM cu patru voturi „pentru” și trei „împotrivă”.

Un număr de 12 ONG-uri au cerut ca acesta să nu fie numit în funcția de procuror șef din cauza modului în care a instrumentat două dosare în care erau implicați și jurnaliști.

„ONG-urile consideră că orice funcţie de conducere într-un parchet, cu atât mai mult în unul specializat precum DIICOT, ar trebui să fie ocupată de procurori cu activitate profesională solidă şi necontestată. Din păcate, opinia publică a criticat felul în care unele dosare au fost instrumentate de către procurorul pentru care se solicită delegarea în funcţia de procuror şef, în special dosarul magistraţilor şi jurnaliştilor filaţi, precum şi dosarul Radio România", se arăta în scrisoarea trimisă la CSM.

×
Subiecte în articol: diicot robert fleckhammer