x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Robert Negoiţă are planuri mari - Proiecte social-democrate în Teleorman

Robert Negoiţă are planuri mari - Proiecte social-democrate în Teleorman

22 Aug 2008   •   00:00
Robert Negoiţă are planuri mari - Proiecte social-democrate în Teleorman

Odată cu alegerile din acest an şi cu introducerea votului uninominal, se aşteaptă un nou val de înnoire în rândul parlamentarilor. Printre tinerii care se vor arunca pentru prima oară în lupta electorală se află şi omul de afaceri Robert Negoiţă, care, la 36 de ani, este secretarul executiv al PSD, vicepreşedinte al TSD şi preşedinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social Democraţi. Robert Negoiţă s-a făcut cunoscut în ultimii ani în zona afacerilor imobiliare, care l-au plasat alături de fratele său, Ionuţ Negoiţă, pe unul dintre primele locuri în topul celor mai înstăriţi români.Odată cu alegerile din acest an şi cu introducerea votului uninominal, se aşteaptă un nou val de înnoire în rândul parlamentarilor. Printre tinerii care se vor arunca pentru prima oară în lupta electorală se află şi omul de afaceri Robert Negoiţă, care, la 36 de ani, este secretarul executiv al PSD, vicepreşedinte al TSD şi preşedinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social Democraţi. Robert Negoiţă s-a făcut cunoscut în ultimii ani în zona afacerilor imobiliare, care l-au plasat alături de fratele său, Ionuţ Negoiţă, pe unul dintre primele locuri în topul celor mai înstăriţi români.

ÎN POLITICĂ. Negoiţă susţine că principalul motiv al intrării sale în politică a fost insatisfacţia de a nu putea face mai mult ca om de afaceri. "Punând pe picioare afaceri, creezi locuri de muncă, însă cred că implicându-te în politică poţi face mai mult decât atît. Trebuie să ai acces la decizie pentru a influenţa lucrurile în bine”, afirmă tânărul politician. "Sînt încă destul de tânăr pentru a-mi aminti neajunsurile pe care a trebuit să le depăşesc ca să ajung aici. Doresc să promovez iniţiative – mai ales în ceea ce priveşte problema locuinţelor sociale – pentru a-i ajuta pe tineri. În ciuda vîrstei, am o experienţă importantă în afaceri pentru a realiza unde statul greşeşte în relaţia cu mediul economic şi ce trebuie făcut pentru ca şi societatea să câştige de pe urma creşterii economice. Un mediu economic performant înseamnă o societate cu mai multe locuri de muncă, mai bine plătite, o societate în care cetăţenii pot fi bine protejaţi, în care cei cu nevoi speciale pot fi mai bine sprijiniţi”, mai susţine Robert Negoiţă. În ciuda speculaţiilor, acesta spune că nu îl tentează nimic altceva decât un loc de deputat, pentru că doreşte să confirme în relaţia directă cu oamenii.

Social-democratul afirmă că este "obosit” de clişeul conform căruia un om bogat nu poate avea şi opţiuni de stânga. Aceasta crede că averea nu are nicio legătură cu modul în care te raportezi la ceilalţi şi cu privire la dorinţa de a acţiona pozitiv. El este convins că poate demonstra prin acţiunile sale că este într-adevăr vorba de un clişeu şi nu de o realitate.

ALTERNATIVă LA MIGRAŢIA FORŢEI DE MUNCă. Robert Negoiţă a ales să candideze pentru Camera Deputaţilor într-un colegiu din Teleorman. "Asta pentru că în primul rând am o relaţie foarte bună cu preşedintele Consiliului Judeţean Liviu Dragnea, un om cu care am colaborat excelent în ultimii ani în PSD. În al doilea rând, Teleormanul este un judeţ cu potenţial. Este o zonă cu populaţie care are nevoie de proiecte social-democrate şi unde sunt necesare măsuri care să stimuleze reîntoarcerea şi oferirea de şanse mai bune tinerilor plecaţi masiv la muncă în ţări precum Spania şi Italia”. Negoiţă crede că mai multe investiţii în zonă şi crearea de locuri de muncă bine plătite ar putea însemna o alternativă la actuala migraţie a românilor, un fenomen ce afectează foarte mult judeţul Teleorman. "Tinerii bine pregătiţi, în care statul a investit prin serviciile de educaţie, au nevoie de şanse care să le fie oferite aici, acasă”,  crede aspirantul la un viitor loc în Parlament.   ×
Subiecte în articol: observator negoiţă