x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Robert Turcescu şi-a dat demisia de la Realitatea FM

Robert Turcescu şi-a dat demisia de la Realitatea FM

16 Aug 2010   •   00:00

Într-o postare pe Twitter, Robert Turcescu a anunţat că demisionează din postul de director general al RealitateaFM.
"Azi, 16.08.2010, anunt public demisia mea din Realitatea Media.", a scris Turcescu pe reţeaua de socializare.


Jurnalistul a oferit explicaţii gestului său pe blog - turcescu.ro.
"Privind in urma, in cei sapte ani petrecuti alaturi de oamenii de la Realitatea TV s-au intimplat unele dintre cele mai interesante momente din cei 17 ani de cind am inceput sa lucrez ca jurnalist. Din multe puncte de vedere pot spune cu tarie ca a fost o poveste frumoasa cum, din pacate, mai tinerii mei colegi de breasla nu cred ca vor mai avea ocazia sa traiasca. Multe, poate mult prea multe s-au schimbat in aceasta profesie, si, aici, principalii vinovati nu sint "mogulii", ci, in primul rind, breasla jurnalistilor, adeseori incapabila sa dea dovada de solidaritate in apararea unor principii fara de care aceasta meserie e doar una ca oricare alta in care exista sefi si simpli executanti. Dar, din nou, e o poveste despre care vom vorbi altadata.

Pentru mine a sosit vremea sa deschid un alt capitol. Nu-mi fac iluzii si nici planuri in care sa incapa cuvinte precum "mai bine" sau "mai rau". Dar simt de ceva vreme ca e momentul pentru o noua provocare pe care inteleg sa mi-o asum dincolo de calcule financiare sau doctrinare. Nu stiu, acum, cind scriu aceste rinduri, incotro ma indrept si nici care sint provocarile viitorului imediat. Vom vedea impreuna prin intermediul acestui spatiu virtual in care ma oblig sa postez perodic o suma de ginduri, amintiri si experiente. Am tolba plina, cum s-ar spune, asa ca sint convins de faptul ca nu ne vom plictisi impreuna. Da, azi, o data cu aparitia acestor rinduri, anunt public ca plec din Realitatea Media privind fara minie inapoi, desi se poarta de ani buni scandalul public si aruncatul cu laturi. Intr-o lume normala, eliberata de teorii conspirationiste, birfe si zvonuri ar trebui sa fie un pas firesc din parcursul unei calatorii fascinante cum se intimpla adeseori sa fie viata unui jurnalist. Pentru toti cei care vad deja sau vor vedea in urmatoarea perioada un raspuns "clar" la intrebarea "de ce" am o veste proasta: nu e asa! Nimeni nu stie mai bine decit mine, nici ce simt si nici cite nopti de framintari au precedat o astfel de decizie. Acesta e insa un capitol de povestit, poate, nepotilor, dar asta numai daca Romania acelor vremuri va fi in stare sa suporte fara prea multe semne de intrebare o suma de adevaruri dureroase ale istoriei si isteriilor noastre recente.Sfirsitul nu-i aici, vorba poetului. Ma despart greu de minunatii mei colegi de la Realitatea FM, dar, asa cum viata ne-a dovedit-o deja, intotdeauna exista o noua intersectie. Mi-a placut sa lucrez alaturi de ei, sint profesionisti ai undelor, asa cum mi-a placut sa-i simt aproape si sa invat de la ei,  pe majoritatea colegilor mei din Realitatea TV sau de la Cotidianul. Multi dintre cei cu care am lucrat zile si nopti stiu ca iubesc aceasta meserie si ca sufera teribil din cauza faptului ca manualele de jurnalism au devenit mult prea repede nefolositoare. Va veni insa o vreme in care viata, cu bunele si relele ei, se va dovedi dreapta pentru cei care nu si-au pierdut speranta ca se pot arata minuni chiar in secunda in care totul pare potrivnic si, mai ales, pierdut.

Departe de mine gindul de a fi patetic. E doar un crez si o unda de speranta in aceste rinduri, dar si acelea dramuite pentru ca, nu-i asa?, un jurnalist n-are voie sa fie patetic si subiectiv, ci, pe cit posibil, calculat si echilibrat in toate. Numai ca, dincolo de jurnalist, sta intotdeauna un om. Cu bunele si relele lui. La buna vedere, prieteni telespectatori , ascultatori si cititori! "


×
Subiecte în articol: mass-media