x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Roboţelul de Voluntari, învingător la Campionatul Mondial de Robotică

Roboţelul de Voluntari, învingător la Campionatul Mondial de Robotică

de Carmen Dragomir    |    03 Mai 2012   •   15:42
Roboţelul de Voluntari, învingător la Campionatul Mondial de Robotică

Realizat de o echipa de adolescenti inventivi de la liceul din Voluntari, robotul a castigat in martie cea mai mare competitie de robotica din Europa Centrala si de Est. Alaturi de echipa Olandei, castigatoarea competitiei in Europa de Vest, elevii romani s-au calificat la Campionatul Mondial din aprilie, desfasurat St. Louis, Missouri, SUA.

George Pandaru, Robert Ilie, Mihai Ionescu, Marius Velicu si Andreea Radu sunt cei cinci elevi ai Grupului Scolar Nicolae Balcescu din Voluntari care al caror robot a primit premiul din partea juriului , "Judges Award'. First Tech Challenge este o competitie adresata elevilor de liceu care se desfasoara sub motoul : "Marile inventii au pornit din joaca, iar acesti copii sunt viitorul'. Echipe formate din pana la 10 elevi sunt responsabile pentru proiectarea, construirea si programarea unor roboti. Anul acesta au participat 127 de echipe din SUA, Mexic, China, India, Pakistan, Canada, Australia, Taiwan, Coreea de Sud, Singapore, Rusia, Arabia Saudita, Olanda si Romania. In urma participarii la mondialele de robotica cei cinci elevi din Voluntari au primit oferta educationala a peste 30 de Universitati din Statele Unite, care anul acesta aloca aproape 10 milioane de dolari pentru burse de studiu.

Este pentru prima oara cand o scoala publica romaneasca participa si se califica la Campionatul Mondial, in conditiile in care celelelalte tari europene au implementat robotica drept disciplina optionala in sistemul educational.

×