x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Român, prins la frontieră cu 87 de carduri falsificate

Român, prins la frontieră cu 87 de carduri falsificate

de Cristian Ionescu    |    10 Mai 2009   •   00:00

Un român care vroia să plece cu o cursă aeriană către Tel-Aviv a fost prins de poliţişti, având ascunse 87 de carduri de fidelitate cu bandă magnetică falsificate, care fuseseră folosite la bănci comerciale din Bucureşti pentru retrageri frauduloase de numerar.



Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Aeroportul Henri Coandă, l-au depistat pe Marian Liviu T. (43 de ani), din Chitila-judeţul Ilfov, în timp ce încerca să părăsească România cu destinaţia Israel-Tel-Aviv, având asupra sa 87 de carduri de fidelitate cu bandă magnetică falsificate, ascunse în căptuşeala unei genţi pentru camera de filmat. Cazul a fost preluat de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, care au stabilit că bărbatul face parte dintr-o grupare infracţională specializată în fraudarea cărţilor de credit în străinătate. Î

n urma expertizării cardurilor descoperite, poliţiştii au stabilit că acestea sunt falsificate prin inscripţionarea pe banda magnetică de date şi informaţii referitoare la numere de carduri bancare emise de bănci din Australia, Marea Britanie şi Federaţia Rusă. Totodată, prin extinderea investigaţiilor, poliţiştii au mai stabilit faptul că, anterior încercării de scoatere din ţară a cardurilor falsificate, acestea au fost folosite la bănci comerciale din Bucureşti pentru retrageri frauduloase de numerar.

Împotriva bărbatului a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 365/2002.

×
Subiecte în articol: observator