x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Româncă dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă

Româncă dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă

23 Feb 2011   •   09:45
Româncă dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă
Sursa foto: /Reuters


O româncă este dată dispărută în urma cutremurului din oraşului neo-zeelandez Christchurch. Femeia are în jur de 50 de ani şi este profesoară de limba engleză. Ea lucra într-una din clădirile prăbuşite.

"Este vorba de o doamnă profesoară de limba engleză care preda într-o şcoală pentru elevi asiatici din clădirea CTV din centrul oraşului Christchurch şi care a colapsat în urma seismului", a declarat, pentru Mediafax, părintele Emanuel Crainic, paroh la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Christchurch.

Părintele a spus că femeia se numeşte Lia Harca şi că el a fost contactat de un fiu al acesteia din România care i-a spus că nu reuşeşte să o contacteze. Părintele a precizat că nici fiul şi nici soţul acesteia din Christchurch nu reuşesc să o găsească pe femeie. El a precizat că un semn bun este faptul că aceasta nu a fost găsită până acum nici printre victimele seismului.

"Deocamdată s-au reluat căutările în clădirea CTV cu ajutorul lămpilor de noapte, iar faptul că dânsa nu este nici printre victime este un semn dătător de speranţe", a spus părintele.

Acesta a adăugat că a mai fost contactat şi de alte persoane din România aflate în căutarea rudelor, însă potrivit informaţiilor existente până în acest moment, toţi ceilalţi români sunt în regulă.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe nu au confirmat până în prezent această informaţie. Dispariţia femeii a fost semnalată de un membru al comunităţii de români din Christchurch.

Cel puţin o sută de oameni au murit, iar alţi 300 sunt daţi dispăruţi, în urma cutremurului devastator de marţi.

La o zi după cutremurul devastator care a lovit Noua Zeelandă, echipele de intervenţie caută în continuare supravieţuitori. Şansele de mai găsi oameni în viaţă sub dărâmături scad însă de la o oră la alta. Nici autorităţile, nici rudele celor dispăruţi nu vor să renunţe încă.

Echipele de intervenţie au scos, până acum, de sub ruine 120 de supravieţuitori. Printre ei, un bărbat care a stat sub dărâmături 22 de ore şi o femeie recuperată după mai bine de o zi de la seism.

În Noua Zeelandă, comunitatea de români este foarte numeroasă, mai ales în oraşul Christchurch, unde s-a produs acest cutremur.


×