x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Români înșelați cu zeci de mii de euro de escroci germani. Vindeau produse de calitate „nemțească”, dar totul era doar o țeapă

Români înșelați cu zeci de mii de euro de escroci germani. Vindeau produse de calitate „nemțească”, dar totul era doar o țeapă

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2024   •   12:15
Români înșelați cu zeci de mii de euro de escroci germani. Vindeau produse de calitate „nemțească”, dar totul era doar o țeapă
Sursa foto: Hepta

Mai mulți fermieri români au căzut victime unei scheme de înșelăciune desfășurate în Germania, pierzând zeci de mii de euro în procesul de achiziționare a utilajelor agricole.

Modul de operare al escrocilor a fost extrem de simplu și eficient: aceștia publicau pe diverse platforme online imagini cu utilaje agricole, deși acestea nu le aparțineau. Atunci când potențialii cumpărători îi contactau, escrocii ofereau chiar și facturi false pentru a întări credibilitatea tranzacției. Cu toate acestea, banii erau direcționați către conturile escrocilor, iar utilajele nu erau niciodată livrate.

„Metoda de înșelăciune era una cât se poate de simplă.

Escrocii din Germania postau pe internet fotografii cu utilaje agricole, care însă nu le aparțineau. Atunci când erau contactați de potențialele victime, ei aveau inclusiv posibilitatea de a emite facturi false.

Contul în care naivii erau invitați să vireze banii aparținea însă unuia dintre escroci.

Un bărbat din Blaj s-a numărat printre cei înșelați de infractorii din Germania: el a plătit 13.000 euro pentru a primi un utilaj. A așteptat o perioadă de timp fără să se întâmple nimic, după care a constatat că 'vânzătorii' nu mai răspund la telefon.


Făcând cercetări, bărbatul din Blaj a constatat că nu este singura victimă a escrocilor. Un alt român a plătit mii de euro pentru a primi un utilaj din Germania, însă și el a fost păcălit, neprimind nimic la doi ani după efectuarea plății.

Magistrații din România au reușit să predea acest dosar magistraților din Germania, pentru a se ocupa pe mai departe de caz", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Smereca. 

×