x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România a luat doar măsuri de austeritate

România a luat doar măsuri de austeritate

22 Ian 2012   •   21:00
România a luat doar măsuri de austeritate

Intr-o scrisoare expediata membrilor si simpatizantilor de catre Asociatia Romanilor din Italia se arata ca "toate tarile din Europa au luat masuri de austeritate, dublate insa de masuri de redresare si crestere economica. In Romania au fost luate doar masuri de austeritate. Au fost taiate salariile, pensiile si alocatiile sociale, au crescut taxele, accizele si TVA, au fost facute concedieri in masa, au fost desfiintate spitale, efectul fiind o catastrofa sociala de proportii. Jumatate din populatia Romaniei se zbate in saracie, conform oricaror standarde, europene sau africane. Milioane de romani si-au luat lumea in cap si au emigrat in cautarea unei vieti decente. Dar nimeni nu a emigrat de placere".

In scrisoarea romanilor din Italia se mai arata ca "generatiile viitoare au fost amanetate in contul datoriilor" si al imprumuturilor de la FMI si UE si ca acesti bani "nu au imbunatatit situatia populatiei, ci au fost folositi in beneficiul bancilor straine, care au speculat dorinta de bunastare a populatiei, in anii de boom economic".

Romanii din Italia mai scriu in scrisoarea lor ca una dintre solutiile salvatoare pentru Romania la ora actuala este venirea la putere a unui guvern de tehnocrati, asa cum este acum cel din Italia, dupa indepartarea fostului premier italian Silvio Berlusconi. Un astfel de guvern tehnic, sunt de parere romanii din Italia, nu ar mai putea fi "controlat si santajat de grupuri de interese din economie si finante". In felul acesta, tara ar putea fi scoasa din criza, se mai arata in scrisoarea romanilor din Italia.

×
Subiecte în articol: observator