x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România ajută Grecia. Trimite un modul pentru stingerea incendiilor

România ajută Grecia. Trimite un modul pentru stingerea incendiilor

05 Aug 2021   •   17:35
România ajută Grecia. Trimite un modul pentru stingerea incendiilor

România trimite, vineri, în Grecia un modul pentru stingerea incendiilor, format din peste 100 de pompieri, 23 de autospeciale, cisterne și un centru de comandă, anunță șeful DSU, Raed Arafat: „Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara țării”.

„Mai multe țări au solicitat sprijin - Turcia, Italia, Frața, Albania, Grecia. Toată Europa încearcă să ajute. Vorbesc de incendiile de pădure. Noi am înaintat oferte de sprijin aerian și terestru. Aici depinde ce acceptă țările care sunt afectate. Azi, după discuții cu colegii de la Protecția civilă elenă și Protecția civilă europeană, am înaintat o propunere de un modul de la IGSU, care va include 112 pompieri, 23 autospeciale, din care șase autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, un generator de mare putere, două tabere mobile pentru uz propriu al personalului nostru, un autocar de intervenție, patru microbuze”, spune Raed Arafat.

El a precizat că IGSU a prealertat modulul.

„După ce a venit acceptul s-a dat ordinul de mobilizare pentru a pregăti plecarea în cursul zilei de mâine. Propunerea este pentru asistență de zece zile, cu posibilitate de prelungire. Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara țării”, adaugă Arafat.

Mediafax

×
Subiecte în articol: grecia incendii