x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România celebrează Anul Internaţional al Chimiei

România celebrează Anul Internaţional al Chimiei

22 Iun 2011   •   21:00

Anul 2011 a fost declarat de Organizatia Natiunilor Unite "Anul International al Chimiei', an in care vor fi sarbatorite realizarile chimiei si contributiile ei la bunastarea omenirii. Sub tematica "Chimia – viata noastra, viitorul nostru' in acest an se vor desfasura o varietate de actiuni, avand ca scop constientizarea rolului chimiei in rezolvarea problemelor si provocarilor lumii de astazi. Informatii detaliate despre desfasurarea evenimentelor care au dus la declararea anului 2011 "Anul International al Chimiei' si lista actiunilor ce au loc pe glob sub aceasta egida pot fi gasite pe site-ul oficial al evenimentului www.chemistry2011.org.

Una dintre actiunile care se vor desfasura in Romania sub aceasta egida este a V-a editie a simpozionului "Conferinte de Chimie Contemporana'. Cu o traditie de 12 ani, evenimentul va avea loc anul acesta pe 24 iunie, la Hotel Athenee Palace Hilton. Sunt premiate anual cele mai bune articole publicate in cele doua reviste editate de Biblioteca Chimiei – "Revista de Chimie' si "Materiale Plastice' simpozionul incluzand si festivitatile de premiere. Lucrarile simpozionului vor fi conduse de presedintele colegiului de redactie al Revistei de Chimie, dr. Petru Filip, director al Centrului de Chimie Organica "Costin D. Nenitescu' al Academiei Romane. De asemenea, profesorul Ionel Haiduc, presedinte al Academiei Romane, va face o prezentare succinta despre ciclul de conferinte Nenitescu-Criegge.

Cu ocazia Anului International al Chimiei, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a pus in circulatie, in scop numismatic, o moneda de argint cu aceasta tema.

×