x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România cere ajutorul UE pentru achiziționarea unui medicament folosit de bolnavii COVID 19

România cere ajutorul UE pentru achiziționarea unui medicament folosit de bolnavii COVID 19

05 Oct 2021   •   11:46
România cere ajutorul UE pentru achiziționarea unui medicament folosit de bolnavii COVID 19

România cere ajutorul Uniunii Europene pentru achiziționarea Tocilizumabum, un medicament folosit de bolnavii COVID 19. Solicitarea statului român apare după ce compania care produce medicamentul a anunțat că nu poate respecta contractul.

Ministerul Sănătății (MS) a solicitat marți Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum.

Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un contract cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de „stock-out” a produsului la nivel global.

„În aceste condiții, considerând situația acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a solicitat șefului DSU, Raed Arafat activarea mecanismului de protecție civilă. Menționăm că, Ministerul Sănătății a primit fondurile necesare pentru achiziționarea acestui produs utilizat în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Tocilizumabum direcțiilor de sănătate publică teritoriale. Este vorba despre 6.649 de flacoane care sunt distribuite în spitalele care tratează pacienți COVID-19 cu forme severe de boală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Tocilizumabum