x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România dezbătută de tineri

România dezbătută de tineri

12 Mai 2011   •   15:16
România dezbătută de tineri
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images
165062-dma-8703.jpgExistă şi tineri interesaţi de problemele societăţii, capabili să găsescă argumente şi chiar răspunsuri la situaţiile din viaţa de zi cu zi sau la probleme care îi vizează.

În ultimele patru săptămâni, studenţi de la opt facultăţi din România au venit în Bucuresti pentru a-şi confrunta argumentele şi retorica în cadrul concursului "Dezbate România”, o iniţiativă a Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Şi-au expus şi susţinut părerile, organizate conform rigorilor unui concurs de acest tip, în pro şi contra, iar acum cei mai buni dintre ei au ajuns în etapa semifinalelor.

În această etapă, cele 4 echipe calificate vor dezbate dacă, şi în ce fel, globalizarea ameninţă, sau nu, identitatea naţională. Se află printre semifinalişti echipe formate din câte 4 studenţi de la: Facultatea de Ştiinţe Politice, SNSPA, Facultatea de Istorie şi Filosofie de la Universitatea "Babeş-Bolyai”, Facultatea de Ştiinţe Politice din Universitatea Bucureşti şi Facultatea de Management Economic, din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

Un juriu, format din profesionişti în domeniul comunicării, îi va provoca la dezbateri şi va încerca să le ofere, şi de această dată, cele mai bune sfaturi despre discurs, argumentare şi arta de a convinge. Acelaşi juriu va avea în etapa semifinalelor şi misiunea de a puncta cele mai pertinente argumente ale tinerilor şi va desemna cele mai bune două echipe care vor ramâne în competiţia pentru 1000 euro.

Realizatorul tv şi jurnalistul, Lucian Mândruţă s-a numărat printre cei care au susţinut şi jurizat acest concurs. Lui i s-au alăturat pe parcursul concursului: Florin Chilian, Cristian Ţopescu, Alessandra Stoicescu, Corneliu Cojocaru, Alin Gălăţescu, Cristina Severin, Mugur Surupăceanu, Trisi Cristea şi Daniel O. Bejan.

Discursurile celor două echipe finaliste vor fi auzite în finala concursului de joi, 19 mai, de la ora 13.00, chiar din Palatul Parlamentului. Oricine doreşte să asiste la aceste dezbateri o poate face contactând organizatorii concursului la tel. 0771.602.487 sau la adresa dezbateromania@fundatiadanvoiculescu.ro.

Dezbate România este un proiect al Fundaţiei Dan Voiculescu şi al Societatii Civile pentru Reforma Morală, care îşi propune crearea unui cadru în care vocile tinere să îşi poată exprima inteligenţa, creativitatea şi, de ce nu, viziunea. În plus, dezbaterile prin temele propuse, încearcă să promoveze o anume cultură a dialogului, tot mai absentă în zilele noastre.

Parteneri educaţionali ai proiectului sunt: Senatul Studenţesc al ASE, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti, Uniunea Studenţilor din România, Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Politice din Universitatea Bucureşti,  Asociaţia Studenţilor la Istorie "Dacia”, centrul de carte străina FISCHER International.

×