x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România EXCEPTEAZĂ de la carantină refugiații din Ucraina

România EXCEPTEAZĂ de la carantină refugiații din Ucraina

25 Feb 2022   •   13:50
România EXCEPTEAZĂ de la carantină refugiații din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Refugiații din Ucraina sunt exceptați de la carantină indiferent dacă ajung în România direct din această țară sau tranzitează Republica Moldova, a stabilit Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Hotărârea 9 din 25 februarie 2022 astabilește că, în contextul războiului din Ucraina și a creșterii refugiaților din această țară, Ministerul Sănătății a stabilit exceptarea de la carantină a acestora. 

"Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 - La articolul 2 din Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, după litera l) se introduce o nouă literă, lit. m), cu următorul cuprins:

"m) persoanele care sosesc în România din Ucraina, pe căile terestre".

Art.2 - Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I şi se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora."


 

×
Subiecte în articol: ucraina refugiati carantina