x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 10 iulie 2004

Romania in 5 minute - 10 iulie 2004

10 Iul 2004   •   00:00

Mai multi medici pe Litoral

Serviciul Judetean de Ambulanta Constanta isi suplimenteaza personalul cu cadre medicale detasate din tara pentru a putea face fata numarului foarte mare de solicitari din aceasta perioada, transmite Mediafax.

Muzica - Gary Moore nu mai vine in Romania

Concertul pe care Gary Moore urma sa-l sustina astazi la Arenele Romane, de la ora 21:00, se amana pentru la toamna. Managerul de turneu al lui Gary Moore, Andy Crookston, a declarat ca este vorba despre o recidiva a unei infectii pe care artistul a suferit-o anul trecut. Desi la data stabilirii concertului nu erau motive de ingrijorare, problemele de sanatate au aparut spontan miercuri. Cei care au cumparat deja bilete la concertul marelui chitarist le pot folosi la concertul ce va avea loc in toamna. Insa persoanele care doresc sa-si primeasca banii inapoi pe bilete o pot face la sediul Sfinx Experience. Este posibil ca, la toamna, concertul sa se desfasoare in alta locatie. (Cristina Ologeanu)

Bucuresti - Jandarmi atacati in timpul unei actiuni

Jandarmii bucuresteni au folosit gloante de cauciuc si bastoane, joi seara, dupa ce au fost atacati, in zona Garii 16 Septembrie, de un grup de 60-70 de persoane care au sarit in ajutorul unor hoti de fier vechi, transmite Mediafax. In timpul incidentului au fost raniti usor opt dintre militari. Jandarmii se deplasasera in zona respectiva pentru a pazi o garnitura de fier vechi. Ei au fost atacati dupa ce au retinut trei persoane care sustrageau fier vechi din garnitura. In ajutorul celor trei hoti au sarit 60-70 de persoane care i-au lovit pe jandarmi cu pietre, uluci si fiare. Conflictul a fost aplanat doar dupa ce jandarmii, ajutati de alti colegi, au folosit gloante de cauciuc si bastoane.

Proiect - Deputatii pregatesc legalizarea prostitutiei

Deputatii din Comisia pentru sanatate au propus in aceasta saptamana dezincriminarea prostitutiei din Codul Penal. Examinand propunerea legislativa privind controlul bolilor cu transmitere sexuala si SIDA, membrii comisiei au ajuns la concluzia ca bolile amintite nu pot fi controlate daca nu este controlata legal si prostitutia. Presedintele Comisiei pentru sanatate, Mircea Ifrim, a declarat ca raportul suplimentar pentru proiectul de lege privind controlul bolilor va fi finalizat in luna august, cand va fi gata si un proiect de lege privind prostitutia. Deputatii vor mai propune ca in Codul Penal prestarea de servicii sexuale in afara cadrului legal sa fie pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 3 ani. (Dana Piciu)

Alba - Au cazut cu masina in lac si s-au inecat

Trei persoane din judetul Alba, printre care si o fetita de 11 ani, au murit inecate joi dupa-amiaza, cand au cazut cu autoturismul de teren in care se aflau intr-un lac de acumulare, in timp ce soferul efectua o manevra de intoarcere, pe un drum forestier, informeaza Mediafax. Accidentul s-a produs la aproximativ 40 de kilometri de localitatea Cugir. Alexandru Petrascu (36 de ani), din Sasciori, conducea pe drumul forestier Raul Mare - Cugir un autoturism ARO. La un moment dat, la coada lacului Canciu, autoturismul a parasit drumul forestier, rasturnandu-se in lac de la o inaltime de cativa metri. Soferul si ceilalti doi pasageri din ARO, Ioan Cata (49 de ani) din localitatea Sasciori si fiica acestuia, Silvia (11 ani), au murit inecati.

Suceava - A vrut sa testeze atentia vamesilor

Un suedez de origine marocana, intrat legal in Romania, a incercat sa iasa din tara, prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret, cu un pasaport falsificat, declarand, in timpul cercetarilor, ca a vrut sa testeze vigilenta autoritatilor, transmite Mediafax. Suedezul a incercat sa iasa din tara, in urma cu aproape doua saptamani, prin PTF Siret prezentand un pasaport francez falsificat prin inlocuirea fotografiei. In urma cercetarilor facute, cetateanul respectiv a fost trimis in judecata pentru fals privind identitatea, tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, uz de fals si fals in inscrisuri oficiale. In timpul cercetarilor, suedezul a declarat ca "ar fi fost trimis de cineva" sa testeze daca poate fi trecuta frontiera cu un pasaport fals.

Calatorie - Pelerinaj la Muntele Athos

Biroul de Pelerinaj al Patriarhiei Romane organizeaza in perioada 13-20 septembrie 2004 o calatorie la Sfantul Munte Athos. Este o buna ocazie pentru cei care vor sa traiasca, macar pentru cateva zile, in mijlocul celor care si-au dedicat viata pentru totdeauna iubirii Lui Dumnezeu. Calatoria din septembrie se va face cu autocarul, plecarea este din Bucuresti, iar costul este de 220 de euro. La aceasta suma se mai adauga aproximativ 120 de euro, reprezentand deplasarea cu vaporasul - de la Ouranoupoli catre Dafni, portul Muntelui Athos - , taxa de intrare si asigurarea medicala etc. Pentru mai multe informatii se poate contacta Biroul de Pelerinaj al Patriarhiei Romane la telefon: 021-313.37.46 sau 021-336.99.21. (C.A.)

Fara rezultate - Licitatie contestata de taximetristi

Protestul a peste 100 de taximetristi, in fata sediului Bursei Romane de Marfuri, n-a avut nici un succes. Serviciile de taximetrie de pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti au fost atribuite ieri, prin licitatie, firmei Fly Taxi. Contractul este pe o durata de cinci ani, iar pretul este de 0,85 euro (aproximativ 34.000 lei) pe kilometrul parcurs. Protestatarii au acuzat insa "lipsa de corectitudine" a licitatiei, sustinand ca beneficiarul ar fi intocmit caietul de sarcini in functie de dotarile masinilor aflate in parcul auto al firmei castigatoare. Ei ameninta cu alte actiuni de protest.

Ramnicu-Valcea - Barfa, interzisa in primarie

Functionarii Primariei Ramnicu-Valcea nu mai au voie sa se plimbe prin institutie, dintr-un birou in altul, in urma unei dispozitii a edilului sef, data in urma cu doua zile. Prin aceasta masura primarul Mircia Gutau vrea sa elimine barfa, care a devenit o a doua natura a angajatilor sai. Cei care nu vor respecta aceasta regula vor fi nevoiti sa compara in fata comisiei de disciplina. (Octavian Herta)
×
Subiecte în articol: observator