x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 10 iunie 2004

Romania in 5 minute - 10 iunie 2004

10 Iun 2004   •   00:00

Ambasada SUA va fi inchisa maine

Ambasada SUA din Bucuresti, inclusiv serviciile consulare, vor fi inchise maine, 11 iunie, pentru a respecta ziua de doliu national in memoria fostului presedinte american Ronald Reagan. Lucrul cu publicul la ambasada va fi reluat luni, 14 iunie. Funeraliile nationale pentru fostul presedinte Ronald Reagan vor fi organizate vineri, la Washington.

Rromii aduna melci pentru italieni

Cum este stiut ca, dupa ploaie apar, peste tot pe unde este o oaza de verdeata, melcii, padurea din comuna prahoveana Corlatesti este luata de cateva zile cu asalt de catre rromii sositi din tot judetul. Ei au venit cu mic, cu mare, sa caute pe sub frunze si prin iarba cat mai multe moluste. Nu ca vreunul dintre ei se da neaparat in vant dupa melci la gratar, dar au realizat de mai multe luni ca pot lua bani frumosi pe ei, vanzandu-i unor firme interesate. Acestea, la randul lor, dau cantitatile achizitionate de melci la export, de unde incaseaza sume insemnate. Cei mai interesati de melcii din Romania, inclusiv de cei de la Corlatesti sunt italienii, care consuma mari cantitati de moluste. (N.M.)

50 de milioane castigate de Ana Vadana din Horodniceni

Jackpot-ul de ieri, de 50 de milioane de lei, a fost castigat de Ana Vadana din comuna Horodniceni, judetul Suceava, pensionara pe caz de boala in varsta de 43 de ani. Premiul castigat ieri este cel mai mare de pana acum, devansand reportul anterior de 40 de milioane. Castigatoarea este abonata la Jurnalului National si in citeste in fiecare zi. "Mi-a ajutat Dumnezeu sa castig 50 de milioane. O sa-i folosesc pentru a-mi cumpara o proteza. Sotul e plecat la munca si nu stie inca de castig", declara Ana Vadana, castigatoare a celui mai mare Jackpot de pana acum la Concursul Toate 3. (Catalin Pruteanu)

Alegerile dau peste cap examenele

Cel de-al doilea tur al alegerilor locale da peste cap examenul de Bacalaureat, prima proba, respectiv cea de Limba romana oral, incepand la amiaza, in loc de ora 8:30, asa cum s-a procedat in sesiunile precedente si afecteaza rezolvarea contestatiilor la testele nationale. Si problemele administrative vor fi rezolvate cu o intarziere de o zi, pe 21 iunie, cand se vor intruni comisiile de Bacalaureat pentru pregatirea subiectelor la Limba romana oral, conform lui Adrian Stoica, directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare. Pentru rezolvarea contestatiilor la testele nationale, programate in zilele de 20 si 21 iunie, conducerea Ministerului a hotarat sa reorganizeze reteaua centrelor de evaluare, astfel incat sa nu se suprapuna activitatea electorala cu cea scolara. (Eugenia Mihalcea)
×
Subiecte în articol: observator