x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 10 septembrie 2004

Romania in 5 minute - 10 septembrie 2004

10 Sep 2004   •   00:00

Taxe reduse la carnea de porc

Guvernul a decis ieri reducerea, cu 10%, a taxei vamale pentru carcasa si semicarcasa de porc pentru a preintampina o eventuala crestere a preturilor acestor produse pe piata interna. Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Despina Neagoe, aceasta hotarare ar putea intra in vigoare de luni.

"Nu da spaga"

Caravana "Nu da spaga" a pornit ieri din Targu-Mures spre mai multe orase din Transilvania, pentru a discuta subiecte legate de acest fenomen, in cadrul unor dezbateri. Acestea se vor desfasura in 12 orase si vor raspunde la intrebari precum: ce este si cand apare spaga? (Mediafax)

Oltenita - Conflict de munca la Santierul Naval

Angajatii Santierului Naval Oltenita au declansat conflictul de munca, pentru ca nu si-au primit salariile de o luna si jumatate, in conditiile in care societatea se afla in blocaj financiar, a declarat agentiei Mediafax Gheorghe Mageanu, liderul sindicatului de la Navol Oltenita. Sindicatul a remis administratiei, conform legii, adresa care contine revendicarile angajatilor si care vizeaza in principal acordarea integrala a salariilor. Potrivit liderului sindical, cei 728 de angajati "au de incasat o lichidare si doua avansuri". Administratia a comunicat ca nu are bani sa plateasca salariile, cat timp banca finantatoare nu acorda fonduri pentru contractele de executie a unor nave.

Arad - Atac armat la camara cu alimente

O femeie de 49 de ani, din orasul aradean Pecica, a fost impuscata, ieri-dimineata, de doi indivizi care au intrat mascati in casa ei, posibil in scop de jaf, si pe care i-a surprins in camara de alimente, victima scapand cu viata, transmite Mediafax. Ana Singerean era singura acasa in momentul incidentului. Atacatorii erau ascunsi in camara de alimente, unde, cel mai probabil, au intrat pe un geam ramas deschis, iar femeia a fost impuscata in momentul in care a intrat in camara si i-a surprins pe acestia. Ea a fost dusa la spital de o vecina. Potrivit declaratiilor victimei, atacatorii erau mascati, cel mai probabil barbati. Anchetatorii verifica toate armele inregistrate, dar nu exclud ca pistolul folosit sa fie adus din afara tarii. Transportata la Spitalul Judetean Arad, victima este internata la Sectia de Terapie Intensiva.

Alba - Accident intre salvare si buldozer

Patru persoane si-au pierdut viata, printre care si un bebelus de aproape doua luni, joi dimineata, in urma unui accident intre o ambulanta si un buldozer, pe DN 1, intre localitatile Aiud si Teius din judetul Alba, informeaza Mediafax. Potrivit Politiei, sofe-rul salvarii, Gheorghe Man (39 de ani), nu a observat buldozerul care circula regulamentar pe acelasi sens si l-a lovit din spate. Soferul, asistenta si bebelusul aflati in ambulanta Dacia au murit pe loc. Al patrulea pasager, administratorul centrului de plasament de unde venea copilul, a murit in drum spre spital. (Lucian Dobrater)

Timisoara - Primul Logan merge la... Economic

Dacia Logan a fost lansata ieri, la Timisoara, cu mare fast. Deoarece cererile pentru Logan au fost deosebit de mari, la Timisoara, doritorii unui astfel de autoturism au fost nevoiti sa se inscrie pe o lista de asteptare. Primul care a platit un avans de 50 milioane de lei pentru achizitionarea unui Logan a fost subcomisarul George Bradea, angajat al Serviciului Economic al IJP Timis. (Tiberiu Kiss)

Tulcea - Se cauta trei dinti de aur in cabinetul primarului

Lideri ai rromilor din Tulcea s-au prezentat ieri in audienta la primarul Constantin Hogea si s-au luat la harta. Unul dintre ei si-a pierdut trei dinti de aur. Vasile Iov si trei sustinatori au intrat in cabinetul primarului. I-au urmat persoane din aceeasi etnie, dar care il sustin ca lider pe Florin Minciu. Pentru ca vorbeau concomitent, primarul le-a cerut rromilor sa-si desemneze un purtator de cuvant. A urmat o ambuscada, motiv pentru care "musafirii" au fost evacuati din cabinet. Dupa evacuare, un rrom, Lucian Feraru, s-a intors la secretara primarului si, aratandu-i mandibula, i-a spus ca si-a pierdut trei dinti din aur in cabinetul edilului sef. Pierderea nu a fost inca recuperata.

Loto 5/40 si Joker - Report la primele categorii

Premiul de la categoria a II-a a tragerii "Joker" de ieri a ajuns la doi participanti. Acestia si-au imbogatit bugetul cu 2.322.366.300 lei. Varianta castigatoare a fost: 34, 20, 38, 13, 26 + 8, iar fondul de castiguri a insumat 31.831.374.800 lei. La prima categorie a fost report. In cadrul tragerii "5 din 40", un norocos a castigat 316.811.500 lei, la a II-a categorie, iar la prima categorie a fost report. Numerele extrase au fost 19, 5, 16, 31, 32, 38, iar fondul de castiguri a totalizat 1.854.578.000 lei. La categoria a III-a 331 jucatori au castigat 957.134 lei. (Florentina Voicu)
×
Subiecte în articol: observator