x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 11 septembrie 2004

Romania in 5 minute - 11 septembrie 2004

11 Sep 2004   •   00:00

Au migrat din spital la camp

Saloanele Spitalului Judetean din Focsani aproape s-au golit in ultima perioada pentru ca pacientii, majoritatea din mediul rural, au plecat la camp sa culeaga recoltele, transmite Rompres. Pana nu demult, in saloane stateau si cate doi bolnavi intr-un pat.

Cazul Camataru - Oreste are certificat de buna purtare

Omul de televiziune Oreste a fost audiat ieri ca martor la Parchetul General pentru ca patru prostituate din dosarul Camatarilor il nominalizasera pe lista de clienti. Dupa mai multe zile de asteptare, el a primit de la procurori un document oficial potrivit caruia numele lui nu figureaza in activitatea infractionala a clanului de interlopi. "Le-am spus procurorilor ca nu am avut vreo legatura cu aceste femei. Eu nu merg la prostituate si oricum imi plac femeile frumoase. Am recunoscut-o doar pe una dintre ele, pentru ca o vazusem la o petrecere, dar nu am intretinut relatii sexuale cu ea. Oricum, sunt se pare nominalizat printre persoane importante, ca de exemplu domnul Columbeanu", a declarat Oreste. (Miruna Pasa)

Administratie - Directia de Evidenta a Persoanei se reorganizeaza

Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei va fi inlocuita de patru structuri noi, informeaza Ministerul Admi-nistratiei si Internelor citat de Rompres. Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor, Centrul National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor, Directia Generala de Pasapoarte si Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor vor pune in practica principiul descentralizarii. Aceasta masura are in vederea eficientizarea activitatilor de eliberare si evidenta a cartilor de identitate, a actelor de stare civila, a pasapoartelor simple, a permiselor de conducere si certificatelor de inmatriculare a vehiculelor.

Bucuresti - Bebelus mort intr-un incendiu

Un copil de 11 luni si-a pierdut viata intr-un incendiu care a cuprins, ieri dimineata, trei case din cartierul bucurestean Straulesti, iar alti cinci au fost salvati de vecinii familiei lor, informeaza Mediafax. Incendiul a pornit, se pare, din cauza unei lumanari lasate aprinse de mama copilului, pentru ca incaperea nu avea fereastra, iar imobilul fusese debransat de la reteaua electrica. Mama copilului a declarat ca iesise din casa de cateva minute si ca era in preajma cand a vazut flacari si fum. Ea sustine ca nu a putut sa intre in cladire din cauza incendiului puternic.

Harghita - Procuror cercetat pentru coruptie

Fostul prim procuror de la Parchetul Tribunalului Harghita, Nicolae Bleoju, va fi cercetat de Parchetul Anticoruptie pentru trafic de influenta dupa ce ieri ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, a dat aviz pentru cercetarea lui. Numele magistratului a fost vehiculat in legatura cu protectia pe care i-ar fi acordat-o omului de afaceri Csibi Istvan, judecat pentru mai multe infractiuni de violenta. Bleoju a fost destituit in aprilie dupa ce magistratii inspectori au constatat o activitate defectuoasa la instanta condusa de el. (Miruna Pasa)

Inainte de 2007 - Marea Britanie promite eliminarea vizelor

Marea Britanie ar putea elimina vizele pentru romani inainte de aderarea Romaniei la UE prevazuta in 2007, dupa cum a declarat joi seara, la Londra, ministrul de Interne al Marii Britanii, David Blunkett. "Calendarul integrarii europene a Romaniei, precum si colaborarea foarte buna pe care o avem in privinta repatrierii imigrantilor ilegali din Romania face posibila luarea, intr-un interval scurt de timp, a unei decizii in ceea ce priveste eliminarea vizelor pentru cetatenii romani", a spus Blunkett. (Monica Iordache)

Proces - Doi magistrati acuza statul roman la CEDO

Doi judecatori de la Tribunalul Mures au dat in judecata statul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), informeaza Mediafax. Judecatoarea Farkas Piroska cere 250.000 de euro pentru ca i-ar fi fost ingradit dreptul de a participa la un concurs de promovare, iar instantele din Romania i-ar fi refuzat dreptul la aparare cand secretarul Consiliului Superior al Magistraturii i-a respins o contestatie. Horatiu Dumbrava a declarat ca actiunea pe care a trimis-o la CEDO are la baza faptul ca i-au fost retinuti ilegal bani pe statul de plata in perioada in care a fost procuror.

Rafuiala - Botez de rromi cu impuscaturi

Un scandal declansat intre clanurile de rromi din Ialomita s-a incheiat cu mai multi raniti. IGP informeaza ca scandalul a izbucnit in urma cu doua zile in localitatea ialomiteana Cazanesti, din cauza unor neintelegeri aparute la botezul unui nou-nascut. Conflictul a degenerat, iar capii a trei familii de rromi - insotiti de mai multe rude - au patruns in curtile familiilor rivale, unde a inceput bataia. Ei au distrus bunuri si i-au lovit pe mai multi membri ai familiilor rivale. In timpul scandalului una dintre victime a tras mai multe focuri cu o arma de vanatoare, pentru a se apara de agresori. Alicele l-au ranit pe unul dintre cei trei in stomac, acesta ajungand in stare grava la Spitalul din Slobozia.
×
Subiecte în articol: observator