x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România in 5 minute

România in 5 minute

de Jurnalul National    |    18 Mar 2008   •   00:00
România in 5 minute

Protest. Circa 50 de siderurgişti gălăţeni de la ArcelorMittal au pichetat ieri sediul Executivului, cerând guvernanţilor să intervină pentru a obliga conducerea combinatului să-şi respecte obligaţiile.

Protest. Circa 50 de siderurgişti gălăţeni de la ArcelorMittal au pichetat ieri sediul Executivului, cerând guvernanţilor să intervină pentru a obliga conducerea combinatului să-şi respecte obligaţiile. Sindicaliştii au purtat pancarte cu solicitările lor. Sindicaliştii vor pleca spre Luxembourg, pentru a informa conducerea generală a Mittal Steel (cu sediul în această ţară) despre “neregulile” făcute de cei din România. (D.M.)

 

Numire. Judecătoarea Ioana Surdescu a fost desemnată preşedinte al Biroului Electoral Central (BEC) pentru alegerile locale.

Ohaba. Fostul episcop ortodox al Oradei, PS Ioan Mihălşan, a murit ieri. Înmormântarea fostului ierarh va avea loc mâine, la ora 12:00.

Instanţă. Grefiera Liliana Constantinescu de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzată că ar fi primit bani pentru a-l favoriza pe unul dintre inculpaţii din dosarul fraţilor Cămătaru, şi soţul ei au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.

Alba-Iulia. Câteva mii de persoane şi instituţii din cartierele Cetate şi Ampoi din municipiul Alba-Iulia au rămas ieri fără energie electrică timp de circa o jumătate de oră din cauza unor muncitori care au secţionat, din greşeală, un cablu de medie tensiune ce alimenta zona.

 

METEO - Săptămână aceasta se întoarce frigul

Temperatura aerului va marca începând de mâine o scădere cu 10 grade faţă de valorile înregistrate până acum. Valorile maxime ce se vor înregistra, apropiate de cele normale la această dată, nu vor depăşi la amiază 10-12 grade, iar cele din cursul nopţilor pot coborî şi până la –8 grade. La Bucureşti, vremea se va răci treptat, pentru ziua de joi fiind preconizată o maximă de 9°C.

 

Arad - Proiectil exploziv găsit într-un liceu

Un proiectil neexplodat, care prezenta un grad mare de risc, a fost descoperit luni la Grupul şcolar “Aurel Vlaicu” din Arad, în timpul unor lucrări la grupurile sociale, obiectul fiind recuperat de pirotehnişti. Potrivit specialiştilor, proiectilul prezenta un grad ridicat de pericol, cu atât mai mult cu cât se afla în incinta unei şcoli.

 

Dezvăluiri PC - Terenuri pentru camarila politică

PC Bucureşti a solicitat ieri Corpului de control al premierului să verifice câţi tineri sub 35 de ani au primit, aşa cum le dă dreptul legea 15/2003, cei 500 mp pentru a-şi construi locuinţe. “Terenuri de 1,6 miliarde de euro au fost date de primarii de sector unei camarile politice, investitori de-ai casei, şi nici un tânăr nu a primit teren pentru a-şi face casă. În scurt timp PC Bucureşti va da publicităţii un raport în care se va arăta unde sunt terenurile care trebuia să ajungă la tineri şi ce s-a întâmplat cu ele”, a spus vicepreşedintele PC Bucureşti Codrin Ştefănescu. (Dana Piciu)

 

Vrancea - Are de plătit 1.000 de amenzi

Un bărbat din Focşani are de plătit la bugetul local contravaloarea a aproape 1.000 de amenzi, transmite Rompres. Potrivit unor surse din Primăria Municipiului Focşani, care doresc să-şi păstreze anonimatul, Alexandru Cristinel B. are o datorie totală la buget de 262.842 lei. “Debitul reprezintă amenzi şi cheltuieli penale aferente unui număr de 957 procese-verbale şi sentinţe judecătoreşti, aplicate în perioada 2002-2008”, a explicat sursa. Se pare că focşăneanul, care practică taximetria, nu are nici un bun pe numele său, astfel încât Primăria nu poate să-l execute silit.

 

Iaşi - Protest pe acoperişul Penitenciarului

Un deţinut de la PMS Iaşi a păcălit ieri vigilenţa gardienilor şi s-a urcat pe acoperişul uneia dintre clădirile închisorii, protestând faţă de faptul că nu i-ar fi acordate îngrijirile medicale necesare şi cerând să fie eliberat, din motive medicale. Vasile Hriţcu, condamnat la şase ani şi jumătate de închisoare pentru furt calificat, a executat trei ani din pedeapsă, iar în 2007 a făcut o cerere de eliberare condiţionată, însă instanţa nu i-a aprobat-o, comisiile medicale stabilind că bărbatul poate fi operat şi într-un spital penitenciar.

 

Decizie - Dosarul lui Cioroianu, respins de MEC

Dosarul prin care ministrul Adrian Cioroianu a solicitat un post de profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti a fost respins de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), au declarat pentru NewsIn surse din Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare (CNATD).

Motivul respingerii este acela că dosarul era incomplet, potrivit surselor, nefiind clar dacă este vorba despre absenţa doar a diplomei de doctorat sau şi a numărului necesar de lucrări publicate de Cioroianu în domeniul istoriei.

 

PMS Colibaşi - Fumatul, interzis din cauza unui deţinut

Un deţinut condamnat pentru omor şi încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) Colibaşi a obţinut în instanţă interzicerea fumatului în celule, el susţinând că s-a îmbolnăvit de plămâni din cauza colegilor de detenţie fumători. Ion Richiţeanu, de 52 de ani, din judeţul Olt, a iniţiat o acţiune în instanţă, în septembrie 2007, nemulţumit că ceilalţi deţinuţi fumează în celule, fără să ţină cont şi de cei nefumători. Vineri, Judecătoria Piteşti a decis ca fumatul să fie permis numai în spaţii amenajate. (Elly Cristea)

 

DOSARUL CALTABOŞII - Remeş, la un pas de instanţă

Pe muteşte, fără să facă vreo declaraţie jurnaliştilor, fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş s-a prezentat ieri, pentru a treia oară, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). El a venit însoţit de avocat pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală în dosarul supranumit “Caltaboşii”, potrivit unor surse judiciare. El este acuzat că ar fi luat mită pentru a-i facilita afaceristului Gheorghe Ciorbă câştigarea unor licitaţii publice. Prezentarea materialului de urmărire penală este un act procedural la final de anchetă şi precede trimiterea în judecată. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator