x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 13 septembrie 2004

Romania in 5 minute - 13 septembrie 2004

13 Sep 2004   •   00:00

Trabant pe bonuri de masa

Un buzoian si-a vandut ieri Trabantul, dupa negocieri incinse, pentru 100 de tichete de masa, in valoare de 6,5 milioane de lei, informeaza Rompres. Vanzarea autoturismului a fost considerata "tranzactia zilei" in targul de masini organizat in municipiul Buzau.

Razbunare - Politist ucis de un recidivist

Seful Postului de Politie din comuna botosaneana Rauseni, agentul sef Macovei Constantin, a fost omorat in plina strada, la iesirea din carciuma in care ucigasul a baut pentru a-si face curaj, de un infractor pe care il cercetase. Dumitru Balineanu, condamnat la doi ani si jumatate pentru ultraj, la un an pentru furt si la patru luni pentru tulburarea linistii publice, mai incercase sa-l omoare pe politist in urma cu doi ani, cand l-a atacat cu un topor. Individul a jurat atunci ca Macovei nu va scapa teafar si a doua oara. Vineri, Dumitru a iesit din carciuma, l-a atacat pe la spate pe politist, taindu-i gatul sub privirile trecatorilor. Omul legii a murit pe loc. Asasinul a fost arestat. Agentul sef a fost avansat post-mortem la gradul de subinspector si va fi inmormantat astazi. (Ion Alexandru)

Congres - Postasii din toata lumea, la Bucuresti

Aproximativ 2.000 de participanti din 146 de tari se vor reuni la Palatul Parlamentului din Bucuresti, de miercuri si pana la 5 octombrie, la Congresul Universal al Postelor, prima oara cand operatorii de servicii postale se intalnesc intr-o tara est-europeana, informeaza Mediafax. Congresul, ajuns la cea de-a 23-a editie, este unul din cele mai ample derulate vreodata in Romania. Potrivit Companiei Posta Romana, organizatorii au rezervat toate hotelurile de trei si patru stele, au inchiriat circa 60 de autocare si au angajat peste 200 de ghizi.

Retea - I-au fraudat prin Internet pe americani

Un grup de cinci tineri din Bacau si Bucuresti, care au inselat prin intermediului Internetului peste 150 de cetateni americani, cu aproximativ 60.000 de dolari, a fost anihilat de politistii Centrului Zonal Bacau, o data cu arestarea liderului grupului, Ionut Grigore, informeaza Mediafax. Potrivit anchetatorilor, in perioada iulie 2003-iulie 2004, cei cinci s-au folosit de mai multe conturi pe care le-au modificat prin intermediul carora au trimis mesaje participantilor la diverse licitatii prin Internet, oferindu-le produse la un pret avantajos.

Bucuresti - Escrocherie cu locuri de munca

Doi bucuresteni au intrat in atentia Politiei dupa ce au inselat mai multe persoane, carora le-au promis facilitarea gasirii de locuri de munca in strainatate. Anchetatorii au descoperit ca Romeo Petcu (40 de ani) a cerut de la victime diverse sume cuprinse intre 100 si 500 de euro, pentru obtinerea unor contracte de munca in Austria. Individul castiga increderea clientilor prezentand o legitimatie falsa de inspector in cadrul Oficiului National pentru Migratia Fortei de Munca. In cauza, mai este cercetat un anume Cristian D. (38 de ani), care este suspectat ca a falsificat respectiva legitimatie cu ajutorul unui computer. Petcu a fost arestat, in timp ce complicele sau este cercetat in libertate. (Ion Alexandru)

Ziua Pompierilor - Victimele exploziei de la Mihailesti, comemorate

Cateva zeci de persoane au comemorat ieri-dimineata, la Mihailesti, judetul Buzau, cele 18 persoane care si-au pierdut viata in urma exploziei unui camion incarcat cu azotat de amoniu, pe 24 mai, transmite Mediafax. Ceremonialul religios a fost organizat in memoria celor sapte pompieri morti, avand in vedere ca astazi este Ziua Nationala a Pompierilor. Alaturi de rudele celor cazuti la datorie s-au aflat persoane din conducerea Grupului de Pompieri "Neron Lupascu" Buzau, precum si militari in termen de la aceeasi unitate. Ei au venit cu doua autospeciale, una dintre ele avariata cel mai grav dupa explozie si acum refacuta.

Loto 6/49 - Fonduri de castig de peste 25 de miliarde

Premiul de la categoria I a jocului loto "6 din 49" de aseara, in valoare de 17.721.297.600 lei si un apartament, s-a reportat pentru extragerea de saptamana viitoare. Numerele extrase au fost: 48, 20, 49, 2, 3, 19. La categoria a II-a, 11 castigatori au intrat in posesia a 275.809.090 lei, iar la categoria a III-a, 609 participanti au castigat 6.974.482 de lei. Si la extragerea "Noroc" premiul de la prima categorie a fost reportat. Numerele extrase au fost 9, 1, 1, 8, 9, 5, 2, pentru categoria a II-a premiul in valoare de 290.029.800 a ajuns la un singur participant. (Florentina Voicu)

Giurgiu - Un jandarm si-a impuscat colegul

Un soldat din cadrul Comandamentului de Jandarmi Judetean Giurgiu si-a impuscat un coleg in timp ce executa serviciul de paza la Garda Singureni, din localitatea giurgiuveana cu acelasi nume. Din primele verificari efectuate a reiesit ca este vorba de un accident cauzat de neglijente in manuirea armamentului. Soldatul ranit, Marinica-Mihaita Ciritel, a fost transportat la Spitalul Judetean, unde a fost operat. Potrivit medicilor, jandarmul este in afara oricarui pericol. (Vasile Arcanu)
×
Subiecte în articol: observator