x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 14 iunie 2004

Romania in 5 minute - 14 iunie 2004

14 Iun 2004   •   00:00

Consilierii, pusi sa jure pe Biblie

Consilierii judeteni ai opozitiei din Gorj au fost vineri la Manastirea Polovragi, sustin surse apropiate acestor partide, pentru a jura ca nu-si vor vinde votul PSD-ului luni, 14 iunie, cand se vor alege presedintele si vicepresedintii Consiliului Judetean Gorj. (Gabriela Mladin)

Reactii - "Baronii" SNCFR Craiova au fost inlocuiti

Directorul Sucursalei CFR Marfa Craiova, Ion Mitrescu, si directorul Regionalei CFR Calatori Craiova, Octavian Papa, au fost inlocuiti din functie "in urma articolelor aparute in mass-media", se arata intr-un comunicat emis sambata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Corpul de Control al Ministrului a demarat verificarea activitatii celor doua unitati CFR mentionate si va controla si celelalte persoane mentionate in articolele din presa. In numarul de vineri, 11 iunie, Jurnalul National a publicat sub titlul "Baronii SNCFR" o ampla ancheta in care dezvaluia numeroase ilegalitati savarsite de sefii cailor ferate craiovene. Articolul a prezentat si vilele (foto) acestor directori, construite din salarii de sub 20 de milioane de lei pe luna. (Cristian Vasilcoiu)

Detinut - A evadat de la stana

Un detinut a fugit, sambata dupa-amiaza, de la stana de oi a Penitenciarului Tulcea, situata in localitatea General Praporgescu, unde fusese trimis sa tunda oile, impreuna cu mai multi condamnati. Cristian Diac (22 de ani), din localitatea bacauana Comanesti, este condamnat la cinci ani de inchisoare pentru talharie, pedeapsa din care facuse un an si doua luni. Pentru ca s-a comportat foarte bine si pentru ca lucrase ca cioban, el a fost trimis sa munceasca, in regim de paza minima, la stana inchisorii. Potrivit Directiei Generale a Penitenciarelor, nu sunt cunoscute fapte care sa determine fuga detinutului de la punctul de lucru.

Harghita - Ziarista moarta intr-o furtuna

O ziarista de la un post de radio local din municipiul Odorheiu Secuiesc a murit lovita de un copac care s-a prabusit din cauza unei vijelii foarte puternice ce s-a abatut sambata dupa-amiaza in judetul Harghita. Ferencz Eva (46 ani) lucra la un radio din Odorheiu Secuiesc, iar sambata se afla acasa, cand a inceput o furtuna extrem de violenta. Femeia a iesit afara sa vada ce se intampla, moment in care un copac a fost smuls din radacini, s-a prabusit si a lovit-o mortal.

Glume proaste - Alarma cu bomba

la Serviciul de Ambulanta Personalul Serviciului de Ambulanta a fost evacuat din cladire, ieri dimineata, din cauza unei alarme cu bomba. In jurul orei 6:10, Dispeceratul Politiei Capitalei i-a anuntat pe politistii Sectiei 6 ca a fost anuntata amplasarea unei incarcaturi explozibile in cladirea Ambulantei. Politistii sositi la fata locului au evacuat toate persoanele din imobil si nu au permis accesul nimanui in zona, pana cand echipa Serviciului Pirotehnic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane nu a stabilit ca este o alarma falsa.

Pelerinaj - Moastele Sf. Anton, la Iasi

Iesenii se vor putea perinda timp de trei zile, incepand de azi, prin fata moastelor Sf. Anton, unul dintre cei mai mari sfinti ai crestinilor de rit catolic. Moastele Sfantului Anton vor ajunge la Iasi in aceasta dupa-amiaza si vor fi depuse la Catedrala catolica. Maine vor fi mutate la Biserica catolica "Sfantul Anton", urmand ca miercuri seara, 16 iunie, bustul aurit si relicvele Sf. Anton sa ajunga la Biserica "Sf. Tereza" din cartierul Nicolina. Moastele Sf. Anton au ajuns in Romania, de la Padova, la 1 mai, urmand ca pe o perioada de aproximativ doua luni sa fie duse la 40 de biserici din tara.

La scoala - Paznic si politist, bagati in spital de doi elevi

Doi elevi au ajuns in arestul politiei, dupa ce au batut cu o ranga paznicul unei scoli si un agent de la Sectia 21 Politie. Alexandru V. (15 ani) si Alexandru D. (17 ani) au decis sa se razbune pe directorul unei scoli din Sectorul 6, pentru "necazurile" pe care le-au suportat. In noaptea de vineri spre sambata, cei doi si-au pus cagule si au intrat in scoala cu gandul sa provoace stricaciuni. Paznicul a auzit zgomot si mers sa vada ce se intampla, moment in care intrusii l-au lovit cu o ranga. In zona se afla un echipaj de la Sectia 21. Unul dintre agenti a intrat in scoala pentru a-i imobiliza pe agresori. A fost lovit, insa l-a prins pe unul dintre adolescenti. Pe al doilea, politistii l-au gasit cateva ore mai tarziu acasa. (Ion Alexandru)

Avertizare - Al-Qaeda are baze in Romania

Celulele teroriste ale temutei retele Al-Qaeda s-au infiltrat in tarile Europei de Est, printre care si Romania, sustine expertul german Rolf Tophoven, directorul Institutului de cercetari pentru terorism si securitate din Berlin. Radicalii islamisti si-au construit baze in Polonia, Bulgaria si Romania, a declarat Tophoven pentru publicatia germana Tagesspiegel. Tophoven si-a sustinut concluziile prin rapoartele primite de la agentii MI5, care au descoperit ca islamistilor le este usor sa se stabileasca in aceste tari, deoarece aici totul poate fi cumparat cu valuta forte, iar coruptia este larg raspandita. (Ana Ilie)

Scandalul vizelor - Consulul Marii Britanii este anchetat

Fostul consul al Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, James Cameron, cel care a pornit acum trei luni intreg scandalul vizelor sustinand ca dosarele a zeci de romani si bulgari care doreau sa ajunga in regat au fost falsificate, va fi anchetat. Cameron este astazi interogat de o comisie disciplinara de la Londra. Initial suspendat pe o perioada neprecizata din functie, consulul a fost rechemat de Externele britanice. Potrivit publicatiei The Sunday Times, Cameron le-a marturisit apropiatilor sai ca se teme ca nu cumva sa fie pedepsit de puterea de la Londra pentru ca i-a criticat pe guvernanti ca ignora neregulile din sistemul de imigratie. (Lavinia Tudoran)

Loto 6/49 - Ziua de 13 a adus noroc!

Premiul de la categoria I a tragerii loto "6 din 49" de ieri, in valoare de 34.383.504.600 lei, din care un apartament cu doua camere, a fost castigat. Numerele castigatoare au fost: 10, 23, 37, 12, 14, 9. La categoria a II-a, 88 de persoane au luat 218.203.670 lei, din care un autoturism SOLENZA, iar la categoria a III-a 3.835 jucatori au intrat in posesia a 2.310.932 lei. La tragerea "Noroc" varianta castigatoare a fost: 7, 9, 3, 3, 0, 2, 6, insa valoarea castigului de 1.840.688.700 de la categoria I a fost tot report. La a II-a categorie o persoana a luat 360.537.000 lei iar la a III-a cinci jucatori au intrat in posesia a 72.107.400 lei. (Florentina Voicu)
×
Subiecte în articol: observator