x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 15 iunie 2004

Romania in 5 minute - 15 iunie 2004

15 Iun 2004   •   00:00

Bucurestiul - cel mai ieftin

aBucurestiul este cel mai ieftin oras european din punct de vedere al costurilor de trai si ocupa locul 129 la nivel mondial, potrivit unui clasament al celor mai scumpe mari orase realizat de compania Mercer Human Resource Consulting.

Eveniment - Spada lui Stefan cel Mare, la Muzeul National de Arta

Spada originala a lui Stefan cel Mare va fi adusa in Romania la 9 iulie si va fi expusa trei saptamani la Muzeul National de Arta, copia (foto) acestei spade fiind oferita de premierul Adrian Nastase Muzeului Manastirii Putna, a anuntat ieri, la Suceava, ministrul Culturii si Cultelor, Razvan Theodorescu. Spada, care va fi adusa de catre presedintele Turciei, este cea mai cunoscuta arma din istoria romanilor. (Nicu Amuraritei)

Gorj - A reclamat la OPC ca nu-i cresc sanii

O tanara din Gorj a reclamat la Oficiul pentru Protectia Consumatorului ca nu-i cresc sanii dupa ce a folosit un produs pe care-l cumparase in acest scop. Nemultumita de marimea sanilor, femeia a apelat la ajutorul unor pastile la care se facea reclama. Dupa consumarea acestora, efectul nu a fost cel scontat. In momentul in care inspectorii OPC au solicitat mai multe date despre identitatea reclamantei si produsul achizitionat, tanara a renuntat la reclamatie. Directorul executiv al OPC Gorj, Ion Tudor, sustine ca astfel de reclamatii se primesc des la institutia pe care o conduce, insa atunci cand se solicita mai multe date despre produs, reclamantii renunta la plangeri. (Gabriela Mladin)

Expulzat - A fugit de sub ochii politistilor

Un barbat din Republica Moldova care a fost expulzat din Ungaria si urma sa fie escortat pana in tara sa a fugit duminica seara de sub ochii politistilor romani si unguri din Vama Nadlac, in timp ce autoritatile se ocupau de formalitati. Andrei Buga (34 de ani) a fost retinut pe teritoriul ungar pentru ca avea expirata perioada de sedere legala in aceasta tara, iar duminica, el a fost predat politistilor de frontiera de la Nadlac pentru a fi condus mai departe, pana la granita cu Republica Moldova. Politistii afirma ca barbatul nu este periculos si ca nu a comis nici o infractiune in Ungaria.

Portul Constanta - Aproape 700 de docheri in greva generala

Aproape 700 de docheri din Portul Constanta - salariati ai societatii Chimpex SA - au intrerupt lucrul ieri-dimineata si au intrat in greva generala, solicitand majorarea salariilor. Potrivit liderului sindicatului din cadrul societatii, Florin Coman, docherii solicita patronatului respectarea contractului colectiv de munca pentru ramura transporturi, majorarea salariului cu 60 la suta si acordarea de plati compensatorii de 15.000 de euro pentru fiecare angajat disponibilizat. (Mariana Craciun)

Suceava - Elev mort din cauza anabolizantelor

Un elev din Suceava, intoxicat cu amfetamina, a murit dupa ce a intrat in insuficienta hepato-renala, in ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale pentru a-i salva viata. Ionut H., in varsta de 17 ani, era elev in clasa a XI-a si ajunsese la spital in coma profunda. O ruda a adolescentului a povestit ca Ionut practica de doi ani culturismul si banuieste ca a intrat in coma dupa ce si-ar fi dublat doza de anabolizante.

Galati - Si-a incendiat sotia

Dupa cinci ani de casnicie, un barbat din comuna galateana Aldesti s-a saturat sa mai stea alaturi de sotia sa si i-a aruncat in spate o carpa plina cu motorina, dupa care i-a dat foc. Neculai si Sanda Nazare traiesc impreuna de mai multi ani, iar in ultimul timp, din cauza bauturii, barbatul a devenit foarte violent. Pentru ca femeia sa nu ajunga la spital, dupa ce i-a dat foc, barbatul a inchis-o in casa si nu a dat voie nimanui sa o vada. In cele din urma, niste rude au reusit sa o scoata din locuinta si sa o duca la spital. Medicii au constatat ca femeia prezenta arsuri de gradul doi si trei. Sotul piroman va fi acuzat in functie de numarul de zile pe care sotia le va petrece in spital. (Erik Hoosz)

Botosani - Ucisa de albine

O batrana din comuna Todireni a murit duminica, la Spitalul Judetean "Mavromati" din Botosani, in urma unui soc anafilactic. Elisabeta Bojescu (90 de ani) a fost atacata de un roi de albine. Echipajul ambulantei sosit la fata locului a fost la randul sau atacat de albine, neputand sa acorde batranei primul ajutor decat dupa ce aceasta a fost transportata, la o distanta de o jumatate de kilometru, de un grup de apicultori care au reusit sa o protejeze de insectele care o atacasera. Cateva albine si-au urmarit victima pana la spitalul din Botosani, aflat la peste 30 km distanta. Personalul medical a descoperit ulterior asemenea insecte in salon.

Tentativa de sinucidere

Protest extrem in redactia unui ziar local brasovean O femeie de 51 de ani, angajata ziarului local patronat de afaceristul brasovean Alexandru Crisan, a incercat ieri dupa-amiaza sa isi dea foc chiar in sediul redactiei. Liviana Cristescu lucra la prelucrarea anunturilor de mica publicitate la ziarul respectiv si a recurs la acest gest pentru ca nu si-a primit salariul timp de aproape trei luni. Ieri dupa-amiaza, femeia a mers la redactie cu o sticla de benzina in mana. Si-a varsat benzina pe haine, dar un coleg de munca a apucat sa o imobilizeze inainte de a-si aprinde bricheta cu care urma sa se incendieze. La sosirea medicilor de la Salvare, situatia era deja detensionata. Conducerea ziarului Monitorul de Brasov a refuzat sa faca vreo declaratie pe marginea acestui incident, dar Liviana Cristescu a fost amenintata cu concedierea. (Lavinia Saramet)

Cupa - Dinu Pescariu a batut VIP-urile la golf

Clubul Diplomatilor a gazduit in week-end prima editie a "Bucharest Golf Cup 2004", un turneu care a reunit 68 de jucatori de golf romani si straini. Printre concurenti s-au aflat Dinu Pescariu, Viorel Catarama, Misu Negritoiu, Adelin Petrisor, Mugur Mihaiescu, iar invitat special a fost Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quale. Competitia s-a desfasurat in sistemul strokeplay, concurentii fiind impartiti pe patru sectiuni: domni, doamne, seniori (peste 50 de ani) si juniori (pana in 13 ani). Printre castigatori s-a numarat Dinu Pescariu (un echipament complet de golf), sustinut pe parcursul competitiei de fotbalistul Nana Falemi si de Mugur Mihaiescu. Toate fondurile rezultate din taxele de participare achitate de jucatori vor fi donate in scopuri caritabile. (Catalina Iancu)
×
Subiecte în articol: observator