x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 16 august 2004

Romania in 5 minute - 16 august 2004

16 Aug 2004   •   00:00

Politia Leordeni, ramasa pe jos

Singura ma[in` a Poli]iei ora[ului Pope[ti-Leordeni a fost grav avariat` duminic` de un cet`]ean turc aflat la volanul unei Dacii. Turcul conducea f`r` permis [i era in stare de ebrietate, informeaz` Mediafax. Poli]ia ora[ului Pope[ti-Leordeni a r`mas astfel f`r` nici un mijloc de transport.

Pagube - Ploi torentiale si furtuna violenta

Un tanar din Tulcea a murit inecat sambata, dupa ce vantul puternic a rasturnat barca in care se afla. Furtuna si ploile abundente au provocat distrugerea retelei de energie electrica din 16 localitati din judetele Constanta si Tulcea, au doborat zeci de copaci si au inundat strazile. Circulatia intre Constanta si Tulcea a fost intrerupta in noaptea de 14 spre 15 august pentru mai multe ore. Tanarul care a murit inecat avea 18 ani, era calugar la o manastire de rit vechi de pe langa Isaccea si iesise sa se plimbe cu barca pe lacul Caslita.

Sanatate - Control la farmacii pentru retetele compensate

Patru farmacii din judetul Dambovita au pierdut contractele cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNSAS) pentru ca nu erau pregatite sa elibereze incepand de ieri medicamentele compensate cu 90 la suta pentru pensionarii cu venituri sub sase milioane lei, transmite Rompres. Decizia survine unui control efectuat de CNSAS la dispozitia premierului Adrian Nastase. "Fondurile destinate acestui program sunt suficiente si eliberarea medicamentelor se face permanent", se arata intr-un comunicat al CNSAS. Ministerul Sanatatii pune la dispozitia tuturor asiguratilor care doresc sa semnaleze nereguli o linie telefonica gratuita, la numarul 0800.800.187.

Pelerinaj - Mii de credinciosi la Adormirea Maicii Domnului

Mii de pelerini s-au rugat la Manastirea Dobric - Bistrita-Nasaud, care are hramul "Adormirea Maicii Domnului", transmite Mediafax. Slujbele religioase de la Dobric au inceput sambata seara cu prohodul Maicii Domnului si au continuat duminica prin Sfanta Liturghie oficiata de preoti de la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj. Manastirea a devenit loc de pelerinaj incepand cu anii 1996-1997, cand au avut loc o serie de conflicte intre calugaritele ortodoxe si locuitorii satului, care sunt in majoritatea lor penticostali. Crestini din tot Ardealul au raspuns atunci invitatiei adresate de maicute pentru a veni in sprijinul lor. La Manastirea Nicula, un alt cunoscut loc de pelerinaj din judetul Cluj, au participat duminica peste 100.000 de credinciosi la slujba inchinata Adormirii Maicii Domnului.

Brasov - Muncitorii disponibilizati au castigat in justitie

Muncitorii celor doua uzine brasovene Roman si Tractorul, care au reprezentat prima transa de disponibilizati, au castigat actiunea inaintata la Curtea de Apel Brasov impotriva celor doua societati. Instanta brasoveana obliga Roman si Tractorul sa plateasca salariile compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca, in numar de 56, tuturor disponibilizatilor care au ajuns in aceasta faza a judecatii. Dan Cozma, presedintele completului de judecata al Curtii de Apel Brasov, si-a intemeiat sentinta pe necesitatea respectarii de catre cele doua societati brasovene a contractului colectiv de munca si a Ordonantei 8, in vigoare atunci cand muncitorii au parasit uzinele. (Libiu Mateescu)

Constanta - Paianjenul negru musca din nou

O tanara de 23 de ani, insarcinata in luna a patra, si un batran de 72 de ani au ajuns la sfarsitul saptamanii trecute la spital, dupa ce au fost intepati de o insecta care ar putea fi Paianjenul negru, informeaza Mediafax. Maria Ichim, din comunca Mihai Viteazu, a fost intepata in picior sambata seara, cand culegea fasole din gradina. Ea a ajuns la spital in soc anafilactic. Stefan Sacalov a facut febra si a inceput sa aiba dureri musculare vineri seara, dupa ce joi fusese intepat la plaja.

Loto - Un singur jucator a luat 344 de milioane la "Noroc"

Premiul de la categoria I a jocului loto "6 din 49" de aseara, in valoare de 4.322.208.000 lei, s-a reportat. Numerele extrase au fost: 43, 13, 32, 31, 22 si 1. La categoria a II-a, 11 persoane au luat 245.580.000 lei, iar la categoria a III-a, 652 jucatori au intrat in posesia a 5.800.509 lei. La tragerea "Noroc", varianta castigatoare a fost: 4, 6, 6, 3, 5, 6, 5, insa premiul de la categoria I, de 3.482.311.800 lei, a fost reportat. La a II-a categorie, un singur norocos a castigat 344.113.200 lei, iar la a III-a, 7 jucatori s-au ales cu 24.230.185 lei. (Dana Purgaru)
×
Subiecte în articol: observator