x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 17 august 2004

Romania in 5 minute - 17 august 2004

17 Aug 2004   •   00:00

Cu iubita in portbagaj

Un cetatean german a fost prins la Vama Petea, duminica seara, cand incerca sa o scoata din tara pe iubita lui ucraineanca, ascunsa in portbagajul masinii intr-un sac de dormit, transmite Mediafax. Femeia sustine ca voia sa "isi petreaca restul vietii impreuna" cu iubitul ei.

Farmacii - Fara cozi la medicamentele compensate

"In farmacii, ieri a fost o zi obisnuita. Nu este exclus ca in zilele urmatoare sa ne confruntam cu un val de pensionari, pe masura ce ei vor intra in posesia noilor retete de medicamente compensate 90%", ne-a declarat presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti (CASMB), doctorul Adina Geana. In aceasta saptamana, sase echipe ale CASMB monitorizeaza in farmacii si cabinete medicale modul de eliberare a retetelor si medicamentelor. In toate cele 117 cabinete medicale verificate exista carnete cu noile retete. (Magda Marincovici)

Hurez - Comemorare stearsa a lui Constantin Brancoveanu

Ieri, la Manastirea Hurez a avut loc comemorarea a 290 de ani de la trecerea in nefiinta a marelui domnitor Constantin Brancoveanu. La slujba de pomenire oficiata de Prea Sfintia Sa Gherasim Cristea, episcopul Ramnicului, nu au dat curs invitatiei de a participa nici presedintele Iliescu, nici premierul Romaniei. O prezenta surprinzatoare a fost cea a Liei Roberts, care a stat in permanenta deoparte. Intreaga manifestare s-a remarcat doar prin lungimea discursurilor, desi organizatorii anuntau o comemorare de zile mari. Doar circa 30 de localnici au format auditoriul personalitatilor care au tinut sa rosteasca discursuri. (Octavian Herta)

Sanctiuni - Trei primari de sector, amendati de Basescu

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, Neculai Ontanu, edilul Sectorului 2, si Cristian Poteras, seful Sectorului 6, au fost amendati ieri cu 50 de milioane de lei de primarul general, Traian Basescu, pe motiv ca nu si-au spalat trotuarele din fata institutiilor pe care le conduc. Hotararea, aprobata si de consilierii generali, a intrat in vigoare din 15 august si prevede ca spalarea trotuarelor sa se faca intre orele 7:00-12:00, in fiecare zi de luni, in cazul persoanelor juridice, si in fiecare zi de sambata, in acelasi interval orar, in cazul celor fizice. (Monica Andrei)

Moldova - Mitropolia a primit doua hectare in Ceahlau

Mitropolia Moldovei si Bucovinei a primit spre folosinta doua hectare de teren din rezervatia naturala Ceahlau pentru extinderea schitului Toaca, informeaza Mediafax. In ultimele doua saptamani, calugarii au transportat pe masivul Ceahlau, cu ajutorul a doua elicoptere militare inchiriate de la Baza Militara de Aviatie 95 din Bacau, peste zece tone de materiale.

Hunedoara - Copii infometati "in numele lui Iisus"

Trei copii din municipiul Hunedoara au fost infometati timp de o saptamana in numele religiei, chiar de mamele lor, membre ale cultului "Crestini dupa Evanghelie, in numele lui Iisus Hristos", informeaza Rompres. Copiii, in varsta de 3 ani, 8 ani si, respectiv, 9 ani, au primit doar apa si, din cand in cand, fructe. Situatia a fost descoperita dupa ce mai multi cetateni au sesizat Serviciul de Asistenta Sociala al Primariei Hunedoara. Copiii au fost preluati de asistentii sociali, iar cele trei mame sunt cercetate de politisti.

Vrancea - Politist muscat de un suspect

Un agent de la postul de politie din comuna Chiojdeni, judetul Vrancea, a fost muscat de picior de catre un barbat in timp ce verifica o sesizare privind un scandal, informeaza Rompres. "In timp ce statea de vorba cu victima, prin spate a venit Gheorghe Ginerica, a inchis poarta cu zavorul, a inceput sa tipe si l-a muscat de piciorul stang pe politist", sustin surse din Inspectoratul Judetean de Politie. In replica, agresorul sustine ca l-a muscat pe agent pentru ca se speriase. "De frica am sarit si l-am muscat de piciorul stang. Acesta m-a apucat de testicule si am fost nevoit sa-i dau drumul", a declarat Ginerica.

Cazul Pretor - Cei doi SPP-isti agresori, trecuti in rezerva

Cei doi subofiteri din cadrul SPP care l-au agresat in urma cu zece zile pe secretarul de stat Serban Pretor, membru al CNA, au fost trecuti in rezerva pentru abateri grave de la ordinea si disciplina militara de catre directorul Serviciului de Protectie si Paza, informeaza Mediafax. Directorul SPP, Gabriel Naghi, a luat aceasta decizie la propunerea Consiliului de Judecata al serviciului. SPP a inceput o ancheta interna, iar in urma plangerii depuse de Pretor, Parchetul Curtii de Apel Constanta a inceput urmarirea penala impotriva sergentilor majori Teodor Chirica si Bogdan Daniel Mihalcea.

Marea Britanie - Se ridica restrictiile la vize

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti va relua acordarea vizelor in cadrul Acordului de Asociere la Comunitatea Europeana (ECAA) de la 1 septembrie 2004. De acest program beneficiaza cei care vor sa se stabileasca in Marea Britanie pentru afaceri sau pentru a incepe o afacere pe cont propriu. El a fost intrerupt in primavara, in urma descoperirii unei retele de dosare false la Ambasada Marii Britanii din Bucuresti si Sofia. Toti solicitantii de vize ECAA sunt rugati sa se prezinte la un interviu la Ambasada Britanica, numai pe baza unei programari, a anuntat luni reprezentanta diplomatica britanica la Bucuresti. (Rompres)
×
Subiecte în articol: observator