x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 18 august 2004

Romania in 5 minute - 18 august 2004

18 Aug 2004   •   00:00

Inspectia muncii si publicitatea

Sefa Inspectiei Muncii, Mariana Basuc, s-a declarat "oripilata" de anumite spoturi publicitare care "promoveaza neglijenta in munca", referindu-se la reclama in care un muncitor care sapa un sant se electrocuteaza "sub privirile indiferente ale colegilor de echipa". (Mediafax)

Piatra-Neamt - Arhitect-sef demis ca ar fi favorizat firma sotiei

Arhitectul-sef al municipiului Piatra-Neamt a fost demis pentru ca ar fi favorizat firma sotiei sale in derularea unor proiecte cu primaria si pentru ca a eliberat mai multe autorizatii de constructie fara respectarea tuturor prevederilor legale, a declarat ieri primarul Gheorghe Stefan (foto), citat de Mediafax. Stefan a luat decizia de a-l inlocui din functie pe Mugurel Iacob, arhitect-sef al municipiului Piatra-Neamt, dupa ce "mai multi cetateni au reclamat faptul ca s-au dat mai multe autorizatii de constructie fara o motivatie legala si corecta". Conform primarului, "se pare ca ar fi si o incompatibilitate, in sensul in care sotia arhitectului-sef avea o firma care facea proiecte pentru primarie, iar el le aviza".

Vrancea - Evazionisti prinsi de Garda Financiara

O retea de evazionisti fiscali care faceau comert cu imbracaminte a fost descoperita ieri de catre comisarii Garzii Financiare Vrancea, anunta Rompres. Marfa intra in tara la un pret de aproximativ 70-80 de mii de lei pentru o haina, urmand sa fie apoi vanduta la un pret de aproape 50 de ori mai mare, respectiv 3,5-5 milioane de lei. Evazionistii utilizau avize de insotire a marfii iesite din uz de peste doi ani. Astfel erau folosite doua tipuri de documente, unele pe care era trecut pretul real de vanzare si celalalt, pe care era trecut pretul de achizitie.

Extindere - Schitul de pe Ceahlau nu are aviz de constructie

Mitropolia Moldovei si a Bucovinei nu a cerut Academiei Romane eliberarea avizului necesar pentru extinderea Schitului Toaca, situat in Parcul National Ceahlau, informeaza Mediafax. Presedintele Comisiei pentru Protectia Monumentelor Naturii, Dan Munteanu, a declarat ca "nu s-a eliberat nici un aviz pentru ca nu a fost cerut nici unul". Pentru ca te-renul unde se afla schitul face parte din domeniul public al statului este nevoie si de aprobarea CJ Neamt. In ultimele doua saptamani, calugarii au transportat pe Masivul Ceahlau peste 10 tone de materiale.

Harghita - Elevi cu probleme la limba romana

Peste 75% din elevii harghiteni care s-au inscris in sesiunea a doua a bacalaureatului au avut probleme la limba si literatura romana, ei urmand sa sustina inca o data examenul la aceasta disciplina. Dintre cei 308 candidati inscrisi pana in prezent, 238 vor sustine examenul scris la limba si literatura romana, pe care nu au reusit sa-l promoveze in sesiunea din vara. In Harghita au fost organizate un centru de examen si unul de evaluare, ambele la Miercurea-Ciuc.

Instanta - Cazul "Cocaina" incepe cu o amanare

Prima parte a Dosarului Cocaina trimis in judecata a debutat ieri cu o amanare la Tribunalul Bucuresti. Unul dintre inculpatii arestati pentru trafic de droguri nu a fost citat la Penitenciarul Jilava, motiv pentru care judecatorul a stabilit ca urmatorul termen sa fie la 15 septembrie. Procurorii Parchetului General au inca in lucru o alta parte a dosarului Cocaina in care sunt invinuite pentru consum de droguri tenismena Raluca Sandu, fiica presedintelul FRF, si Ileana Lazariuc. In acelasi caz au fost invinuiti si nepotul lui Mircea Sandu, Robert, si fiul lui Ion Tiriac, Ion Alexandru, pentru trafic de droguri de mare risc. (Miruna Pasa)
×
Subiecte în articol: observator