x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 19 august 2004

Romania in 5 minute - 19 august 2004

19 Aug 2004   •   00:00

Raspuns dupa 28 de ani

Un sucevean care a cerut instalarea unui post telefonic in 1976 a primit raspuns de la RomTelecom abia dupa 28 de ani de asteptare, cand a fost informat ca nu exista circuite libere pentru a-i fi acceptata cererea, dar poate astepta in continuare. "Este un caz fericit pentru mine ca mai sunt inca in viata", declara Gheorghe Titianu.

Incorectitudine - Apa Nova risca sa dea bani inapoi ucurestenilor

Apa Nova va fi obligata sa restituie bucurestenilor sume importante de bani, in cazul in care Curtea de Apel va respinge recursul formulat de aceasta societate privind procentul ce se aplica la facturarea apelor uzate. "Apa Nova aplica o cota de 100% din consumul de apa potabila pentru facturarea apelor uzate, desi in contractul de concesiune se stipuleaza clar aplicarea unui procent de 80%", a spus Ioan Radu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice. La nivelul anului 2002, banii solicitati in plus cetatenilor prin aplicarea procentului de 100% se ridicau la 7 miliarde de lei. In plus, autoritatea nu va accepta nici o majorare de preturi venita din partea RADET, pe motiv ca toate programele de reabilitare si modernizare care priveau reteaua de termoficare au fost stopate. (Monica Andrei)

Ministerul Justitiei - Seful Inspectiei Generale, schimbat

Seful Inspectiei Generale din cadrul Ministerului Justitiei, Gheorghe Diaconu, a fost eliberat din functie, urmand sa-si reia postul de la Curtea de Apel Pitesti, a declarat ieri Claudiu Seucan, secretar de stat in Ministerul Justitiei. Desi delegarea lui Diaconu in aceasta functie va expira in cateva zile, motivul real al schimbarii este acuzatia ca ar fi favorizat mai multi magistrati verificati de Inspectia Generala. Unul dintre acestia este fiica lui Gheorghe Diaconu. (Miruna Pasa)

Ocnele Mari - Localnicii s-au asezat in fata excavatoarelor

Locuitorii din zona cavernei de saramura de la Ocnele Mari se impotrivesc intrarii utilajelor pe terenurile lor, astfel ca mai multe firme de constructii nu pot incepe lucrarile de decolmatare a Paraului Sarat. Mai multi localnici s-au asezat in fata buldozerelor si le-au interzis muncitorilor sa inceapa lucrarile. Prefectul de Valcea, Aurel Vladoiu, a incercat sa le explice cetatenilor ca daca nu se face in cel mai scurt timp decolmatarea paraului, la prima viitura mai puternica, agoniseala lor de-o viata va fi inghitita de saramura. Daca oamenii vor continua sa se impotriveasca, prefectul va trimite Politia si Jandarmeria sa restabileasca ordinea. (Octavian Herta)

Harghita - Dosar nou pentru Csibi Istvan

Omul de afaceri harghitean Csibi Istvan a fost trimis in judecata intr-un nou dosar, alaturi de Tanko Robert si Reszegh Csab, cei trei fiind acuzati de talharie. Procurorii mureseni sustin ca in seara de 13 ianuarie 1999, Tanko si Reszegh, din ordinul lui Istvan, au intrat in casa lui Csutak Attila, au incercat sa-l ameninte cu moartea si au luat un televizor si circa 30 de grame de aur. Sotia acestuia, Csutak Edith Anna, a inregistrat cu un reportofon intreaga actiune. Csibi Istvan si Tanko Robert au mai fost trimisi in judecata pentru fapte de ultraj la autoritate si contra bunelor moravuri, tentativa de omor, talharie, lipsiri de libertate si tulburarea linistii publice. (Luiza Cretu)

Sanatate - Promisiuni pe adresa medicilor de familie

Medicii de familie vor putea sa si cumpere, nu numai sa concesioneze cabinetele in care isi desfasoara activitatea, a anuntat ieri ministrul Sanatatii, Ovidiu Brinzan. Acesta a mai declarat ca sefii de sectie vor fi examinati din punct de vedere profesional din patru in patru ani, aceasta fiind principala prevedere a unui proiect de act normativ. (Magda Marincovici)
×
Subiecte în articol: observator