x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 2 august 2004

Romania in 5 minute - 2 august 2004

02 Aug 2004   •   00:00

Rampe pe plaje

Toate plajele de pe Litoral vor avea de vara viitoare rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati. In prezent, in statiuni sunt foarte putine astfel de cai de acces care sa respecte normele europene, majoritatea ajungand doar pana la restaurante, nu pana la mare.

Sprijin - PUR Hunedoara o sustine pe Otilia Sfetcu

Liderii Filialei PUR Hunedoara contesta justetea demiterii doctorului Otilia Sfetcu din functia de director executiv adjunct la Directia de Sanatate Publica a judetului Hunedoara si au anuntat ca o vor sustine pe aceasta in demersurile de a ataca in instanta decizia Ministerului Sanatatii. Otilia Sfetcu a aflat la data de 31 iulie, din presa, ca ministrul Sanatatii a dispus eliberarea sa din functie. "Aceasta decizie nu are justificare profesionala, deoarece nu poti fi acuzat ca nu ai facut o campanie de vaccinare in perioada 26-28 iulie, atat timp cat Ministerul Sanatatii ne-a convocat sa ridicam de la Bucuresti vaccinul antihepatic abia la 2 august", a declarat Sfetcu. (Dana Piciu)

Casatorie - Casa de piatra!

Colega noastra Ana-Maria Luca, editor al paginii "Romani in lume" si membra a departamentului Eveniment, si-a gasit sufletul-pereche in persoana lui Iosif Buble. Cei doi au spus un "Da" plin de emotie in fata ofiterului starii civile de la Casa de Casatorii a Sectorului 3, vineri, 30 iulie. Emotia s-a perpetuat si a doua zi, respectiv sambata, 31 iulie, cand ei si-au unit destinele in fata lui Dumnezeu, inconjurati de familie si prieteni. Colegii de la Jurnalul National le ureaza Anei si lui Iosif multa fericire si noroc, sa li se indeplineasca toate dorintele, sa fie inconjurati de tot binele din lume si sa aiba o luna de miere... dulceee!

Loto - Report de 13,7 miliarde la "6 din 49"

Premiul de la categoria I a jocului loto "6 din 49" de aseara, in valoare de 13.703.356.800 de lei si un apartament cu 2 camere, s-a reportat. Numerele extrase au fost: 27, 49, 32, 6, 48 si 25. La categoria a II-a, 6 persoane au luat 482.445.500 de lei, iar la categoria a III-a, 742 de jucatori au intrat in posesia a 5.461.647 lei. La tragerea "Noroc", varianta castigatoare a fost: 9, 2, 7, 4, 0, 8, 8, insa premiul de la categoria I, de 3.138.198.600 de lei, a fost reportat. La a II-a categorie, un singur norocos a castigat 171.618.600 de lei, iar la a III-a - 4 jucatori s-au ales cu 42.904.650 de lei. (Dana Purgaru)

Decizie - Copos nu mai investeste in turism

George Copos, presedintele grupului de firme Ana, a declarat sambata, la inaugurarea Europa Yacht Club, ca aceasta este ultima investitie pe care o face in turism. "Este o decizie definitiva si irevocabila", a precizat omul de afaceri. "Nu am reusit sa oprim aceasta disolutie a autoritatii in general", a spus investitorul la momentul bilantului. Pe lista de neimpliniri, Copos a mai adaugat constructiile haotice de pe plaje si faptul ca manelele ce rasuna la tot pasul in statiune alunga turistii. (A. Mihai)

Festival - Sighisoara Evului Mediu

Si a fost, in perioada 30 iulie-1 august, Festivalul Sighisoara Medievala. Efortul organizatorilor a fost considerabil, avand in vedere ca au avut la dispozitie doar o luna pentru pregatiri. Aducerea artistilor, cazarea si remunerarea lor au fost doar cateva dintre problemele cu care s-au confruntat. Unele au mers ca pe roate, altele au scartait, iar altele n-au iesit deloc. Cu toate astea si in ciuda vremii capricioase, spectacolele s-au tinut, iar lumea a ramas uda leoarca pana la sfarsitul lor, aplaudand indelung. Am vazut ceea ce rar ti-e dat sa vezi: la finalul reprezentatiilor spectatorii aplaudau si plangeau de emotie si bucurie. Bijuterii de spectacole au oferit Ada Milea si studentii lui Adrian Pintea, cu "Badaranii" lui Goldoni. (Claudia Daboveanu)
×
Subiecte în articol: observator