x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 20 iulie 2004

Romania in 5 minute - 20 iulie 2004

20 Iul 2004   •   00:00

Profesori de nota 1

Noua dintre candidatii concursului de titularizare de la Suceava au obtinut nota minima 1, punct acordat din oficiu, in timp ce 10 a luat doar o profesoara de filozofie. Aproape jumatate dintre cei 65 de candidati de la istorie au luat note sub 5, in timp ce la fizica nici unul din cei 12 candidati nu a obtinut note peste 7. (Nicu Amuraritei)

Expertiza - Vila lui Mischie va fi evaluata

Clement Mocanu, omul de afaceri care l-a denuntat pe Nicolae Mischie, a declarat ieri, dupa audierea sa la PNA, ca valoarea casei pe care el afirma ca ar fi construit-o pentru fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj va fi stabilita printr-o expertiza. Saptamana trecuta, cand Mischie si Mocanu au fost pusi fata in fata, Mischie a sustinut ca i-a platit omului de afaceri 1,5 miliarde de lei. La randul sau, acesta a sustinut ca valoarea reala a lucrarilor facute de catre firma sa este de 14 miliarde de lei. Mocanu a adus ieri la PNA documente cu care sustine ca poate demonstra ca a construit si renovat si casele altor patru functionari din Targu-Jiu, care nu i-ar fi achitat valoarea totala a lucrarilor, cifrate la aproximativ 40 de miliarde de lei. Cei patru oficiali locali la care a facut referire Mocanu sunt Ion Vulpe, Dumitru Udroiu, Nicolae Bercea si Marinel Nedelut. (Vasile Surcel)

Decizie - "Mama FNI" ramane dupa gratii

Ioana Maria Vlas va ramane in continuare dupa gratii, in urma deciziei luate ieri de magistratii Tribunalului Bucuresti. Procurorul de sedinta a sustinut ca "mama FNI" trebuie sa ramana dupa gratii pentru ca motivele care au stat la baza arestarii sale, dupa revenirea in tara, au ramas in continuare valabile. Nici Maria Vlas nu doreste sa fie pusa in libertate, ea afirmand ieri ca este fericita in puscarie. Mai mult, Vlas a declarat in fata judecatorilor: "Ma simt foarte bine si starea mea sufleteasca este buna si, daca eu ma simt bine, si zidurile devin imateriale". (Vasile Surcel)

Cerbul de Aur - Pretentii de vedeta

Cu doar cateva zile inainte de inceperea Festivalului Cerbul de Aur 2004, au fost facute publice cateva dintre pretentiile invitatilor straini. Astfel, Pink si-a trimis managerul, Guido Janssens, sa verifice pe pielea lui conditiile de cazare. Interpreta a cerut sa aiba aparat de aer conditionat in apartamentul din Poiana Brasov in care va fi cazata. Pink mai vrea sa i se serveasca mancare vegetariana, pentru ca urmeaza un regim alimentar. Pentru siguranta, ea va veni insotita de bucatarul personal. Nino D’Angelo si-a anuntat dorinta de a participa la "Noptile Cerbului", care se vor desfasura in Barul Aro. (Dana Andronie)

Costinesti - Incendiati de barman

Trei tineri au fost arsi duminica seara de catre barmanul unei discoteci din statiunea Costinesti, care incerca sa prepare o bautura flambata, informeaza Rompres. Ancheta politiei arata ca barmanul de serviciu a turnat alcool pe tejghea si i-a dat foc, pentru a crea efect in timpul servirii unor cocteiluri flambate. El i-a stropit insa din greseala pe cei trei tineri, cu varste cuprinse intre 17 si 23 de ani. Hainele acestora s-au aprins imediat, provocandu-le arsuri de gradele II si III. Barmanul este cercetat pentru vatamare grava si risca o pedeapsa cu inchisoarea.

Rosia Montana - Academia Romana, impotriva minei

Academia Romana si-a reexprimat opozitia fata de proiectul de exploatare aurifera de la Rosia Montana si a recomandat abandonarea lucrarii, pe care nu o considera de interes public si in folosul economiei nationale, informeaza Mediafax. "Distrugerea comunitatii Rosia Montana, veche de peste 2.000 de ani, prin stramutarea unei parti a populatiei, demolarea de cladiri (unele avand calitatea de monument istoric), biserici, mutarea de cimitire si alte actiuni similare este inacceptabila", se arata in comunicatul Academiei Romane.

Spalare de bani - 76 de miliarde de lei scosi peste granita

Anchetatorii au descoperit inca o veriga a grupului infractional de cetateni irakieni veniti in Romania cu afaceri fictive prin care au spalat si trimis in strainatate peste 80 de milioane de dolari. Irakienii si romanii arestati in prezent sunt acuzati ca printr-un labirint de firme-fantoma au obtinut, in cursul anului 2002, rambursari ilegale de TVA in valoare de aproximativ 76 de miliarde de lei, bani scosi apoi peste granita. (Miruna Pasa)

Misiune incheiata - "Scorpionii Rosii" se intorc acasa

Misiunea "Scorpionilor Rosii" - nume de cod "Antica Babilonia" - ia sfarsit in Irak. Militarii craioveni de la Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din cadrul Brigazii II Infanterie Moto "Rovine" se vor intoarce acasa incepand cu 21 iulie. Cei 405 militari vor reveni in Banie in mai multe etape, pana pe 2 august. "Scorpionii Rosii" au petrecut sase luni in Irak, fiind dislocati in zona Al Nasyria, intr-o tabara in care s-au mai aflat militari italieni si americani. (Cristian Vasilcoiu)
×
Subiecte în articol: observator