x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 20 septembrie 2004

Romania in 5 minute - 20 septembrie 2004

20 Sep 2004   •   00:00

120 de ani de meteorologie

Administra]ia Na]ional` de Meteorologie s`rb`tore[te ast`zi 120 de ani de ani de asisten]` meteorologic` n Rom~nia, de c~nd bazele Serviciului Meteorologic Rom~n au fost puse n 1884, de c`tre academicianul St. C. Hepite[. (Dana Purgaru)

Premiera - Lacatusu si Janak

Janak Peak este varful himalayan pe care inca omul nu a pus piciorul. Dupa esecul expeditiilor britanice si slovene, acestia din urma pierzand chiar si un membru in incercarea lor temerara, trei romani vor sa atinga, in premiera mondiala, cota maxima a acestui varf, 7.090 metri. Demararea actiunii de 64 de zile se va face in jurul datei de 1 octombrie a.c., in sezonul post-musonic. Ticu Lacatusu, liderul expeditiei, apreciaza costul expeditiei (estimat la 58.000 de dolari) ca relativ mic in comparatie cu valoarea reala a acestei posibile performante. In afara de Lacatusu vor mai participa la ascensiune Viorel Amzaroiu si Ioan Torok. (Vladimir Ioan)

Story - Anna Lesko si Columbeanu s-au despartit oficial

Dupa opt ani, relatia dintre artista Anna Lesko si omul de afaceri Irinel Columbeanu a luat sfarsit. "Pentru cei care cauta senzationalul le voi spune ca nu ne-am certat, ca am ramas buni prieteni. Relatia mea cu Irinel a fost una de o factura speciala. Numai eu si cu el o stim", declara Anna. Mai multe detalii despre despartirea in termeni amicali, dar si despre speculatiile privind viata sentimentala a Annei, cititi in numarul de astazi al revistei Story.

Sanatate - Fonduri neutilizate

Ministerul Sanatatii a alocat, pentru anul in curs, 17 miliarde de lei pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, mamar, colorectal si de prostata, iar unitatile medicale din mai multe judete nu au utilizat banii pentru testele de identificare a bolilor. Judetele care nu si-au utilizat fondurile destinate depistarii precoce a cancerului risca sa le piarda, banii urmand a fi redirectionati catre judetele care i-au folosit.

"6/49" si "Noroc" - Report la loto

Premiul categoriei I la "6/49" de aseara, de 25.446.436.800 de lei, din care un apartament cu doua camere, s-a reportat pentru duminica viitoare. Cele sase norocoase au fost: 27, 43, 42, 1, 3 si 28. La categoria urmatoare 9 jucatori au luat 397.579.111 de lei, iar la a III-a 512 participanti s-au ales cu 9.784.173 de lei. La "Noroc" premiile de la primele doua categorii s-au reportat, iar cel de la categoria a III-a a intrat in posesia a 5 jucatori care au castigat 32.739.660 de lei. Varianta extrasa a fost: 7, 7, 7, 4, 3, 1, 4. Fondul de castiguri - 3.469.457.500 de lei. (Dana Purgaru)

Inregistrare video - Guru Bivolaru, in ancheta Camataru

Liderul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, se afla printre persoanele care au beneficiat de serviciile hotelului lui Nutu Camataru, au precizat surse judiciare. Guru a fost surprins pe una dintre casetele confiscate de anchetatori de la fratii Camataru. Procurorii sustin ca este posibil ca Bivolaru sa fi beneficiat de protectia lui Nutu si Sile Camataru, in schimbul unor servicii. Anchetatorii au subliniat faptul ca majoritatea locatiilor Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut se afla in cartierul Ferentari, zona controlata, pana nu de mult, de fratii Camataru. (Ion Alexandru)
×
Subiecte în articol: observator