x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 21 august 2004

Romania in 5 minute - 21 august 2004

21 Aug 2004   •   00:00

Din functionar public, gunoier

Un functionar din conducerea Administratiei Domeniului Public din Ramnicu-Valcea a fost trimis sa lucreze ca muncitor necalificat la groapa de gunoi a orasului, dupa ce seful sau a depistat o frauda comisa de acesta, informeaza Rompres. Primaria municipiului a sesizat si politia in acest caz.

Internare - Inca o victima a incendiului de la Odobesti

Un barbat de 42 de ani, cu arsuri de gradele II si III, s-a internat, joi dupa-amiaza, la Sectia de Asistenta si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Judetean Vrancea si sustine ca se afla in depozitul ilegal de solventi din Odobesti marti dimineata, cand a izbucnit incendiul care a ucis o persoana si a ranit grav alte trei, informeaza Rompres. Medicii au declarat ca barbatul avea, in momentul internarii, arsuri vechi de 48-50 de ore. "Probabil cei care ancheteaza evenimentul produs la Odobesti vor stabili de ce aceasta victima nu s-a prezentat mai devreme la spital", a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica Vrancea, medicul Constantin Dumitru. Pacientul internat este tatal vitreg al uneia dintre victimele de la Odobesti.

CNA: Demiterea comisarului Safta, inexplicabila

Membrii Consiliului National al Audiovizualului considera ca demiterea comisarului-sef Mihai Safta din cadrul Politiei Mangalia, primul politist implicat in cazul agresiunii membrului CNA Serban Pretor, este inexplicabila. In opinia CNA, demiterea lui Mihai Safta "constituie un semnal negativ transmis tuturor politistilor din Romania, carora li se reaminteste invatatura "Capul plecat sabia nu-l taie"". Comunicatul transmis de CNA mai arata ca in ancheta cazului Pretor, Safta a dat dovada de "profesionalism, corectitudine si, mai ales, curaj, calitati care ar trebui premiate si nicidecum sanctionate".

Agresiune - Demnitar talharit in scara blocului

Un demnitar a cazut victima talharilor care actioneaza in Capitala. Joi noapte, presedintele Autoritatii pentru Urmarirea Aplicarii Unitare a Legii 10/2001 din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Adrian Marasoiu, a fost internat la spital dupa ce a fost talharit in scara unui bloc de pe Soseaua Mihai Bravu. Adrian Marasoiu a fost atacat in jurul orei 23:00, in timp ce se intorcea acasa. Dupa ce a intrat in scara blocului, un tanar l-a atacat si l-a lovit de mai multe ori cu o ranga, apoi i-a furat geanta diplomat, in care avea documente, si a fugit, lasandu-l pe demnitar intr-o balta de sange. Marasoiu a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, in Clinica Biomedica, avand un traumatism cranio-cerebral minor, fractura nazala si fracturi ale ambelor antebrate. Politistii au demarat cercetarile, stabilind deocamdata ca agresorul este un tanar in varsta de aproximativ 25 de ani. (Eduard Pascu)

Infiintare - Departament pentru munca in strainatate

Numarul mare de cetateni romani aflati la munca in strainatate a determinat Guvernul Romaniei sa infiinteze o forma de protectie institutionalizata pentru acestia, sub forma unui departament in cadrul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Premierul Adrian Nastase l-a desemnat pe Doru Frunzulica sa coordoneze acest departament, in postul de secretar de stat. Prioritatile sale constau in apararea drepturilor si libertatilor cetatenilor romani, eliminarea discriminarilor dintre acestia si cetatenii tarilor unde muncesc, sprijin si consultanta in litigiile de munca si informare cu privire la legislatia si accesul la piata muncii din comunitatea europeana. (Andrada Floria)

Canalul Bistroe - Protest la Ambasada Ucrainei

Publicatia Academia Catavencu va organiza marti, la ora 14:00, un protest in fata Ambasadei Ucrainei la Bucuresti, impotriva "celor care distrug specii intregi de plante, pasari si pesti in Delta Dunarii si impotriva celor care nu iau atitudine", impotriva Ucrainei, care a inceput lucrarile la Canalul Bistroe. Initiatorii protesului doresc sa adune un numar cat mai mare de participanti.

Ceahlau - Armata nu mai transporta materiale pentru schit

Biserica a oprit ieri transporturile de materiale de constructii pe Ceahlau, dupa ce, timp de mai multe saptamani, a carat cu doua elicoptere materiale care ar fi trebuit folosite pentru lucrarile de extindere a Schitului Toaca, pentru care nu avea insa aprobarile necesare, informeaza Mediafax. Directorul Centrului Pastoral Durau, preotul Catalin Ursarescu, sustine ca mass-media este de vina pentru aceasta situatie si ca "Biserica are legi proprii si face ce vrea cu banii pe care ii are". Desi nu avea autorizatie de constructie de la Garda de Mediu, preotul Ursarescu a cerut elicopterele de la UM 01025 Bacau, sustinand ca are toate avizele necesare.

Ministerul Educatiei - Posibilele discriminari, verificate

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat si va verifica daca lista cu bolile psihice incompatibile cu functia didactica este discriminatorie la adresa homosexualilor, informeaza Mediafax. Ministerul Educatiei si cel al Sanatatii au elaborat o noua astfel de lista, avizata de sindicatele din invatamant si de psihiatri, conform careia sunt incompatibile cu activitatea didactica si "tulburarile identitatii, preferintei si orientarii sexuale". Asociatia "Accept" pentru apararea drepturilor minoritatilor sexuale a cerut celor doua ministere sa faca distinctia "intre homosexualitatea ca orientare diferita fata de cea a majoritatii si tulburarile sexuale cu caracter deviant".

Acuzatii - Deturnari de fonduri SAPARD in Valcea

Vicepresedintele Consiliului Judetean Valcea, Nicolae Patru (foto), sustine ca a descoperit mai multe nereguli si deturnari de fonduri in urma unei analize asupra modului in care au fost accesate fondurile SAPARD pentru lucrari de infrastructura in mai multe localitati. Patru a declarat ca cea mai mare ilegalitate a fost in comuna Prundeni, unde firma care executa doua proiecte SAPARD pentru modernizari de drumuri si alimentare cu gaze a deturnat o jumatate de miliard de lei. Vicepresedintele CJ mai sustine ca fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea, Traian Sabau, are si el cateva dintre aceste lucrari. (Octavian Herta)

Oituz - Are buncar in gradina

Un locuitor al comunei bacauane Oituz vrea sa dea in judecata statele german si rus pentru ca are in gradina un buncar din cel de-al doilea razboi mondial, pentru care a platit anual impozit, informeaza Rompres. Cazemata lunga de 40 de metri si lata de 20 de metri a fost construita in 1941 de germani si bombardata de rusi. Primarul comunei afirma ca ar fi incercat sa-l ajute pe batran, dar "ca sa poata intra o macara la el in gradina trebuie stricate trei case din jur, precum si o anexa din curtea sa".

Descoperire - Cadavrul unui sinucigas, in curtea Spitalului Fundeni

Cadavrul unui barbat care s-a spanzurat acum cateva luni a fost gasit atarnat de o conducta de gaze, in tufisurile din curtea spitalului bucurestean Fundeni, informeaza Mediafax. Desi se afla in apropierea gheretei unui paznic, corpul a fost gasit abia acum. Trupul se afla intr-o zona in care foarte putini dintre angajati ajung, avand in vedere faptul ca spitalul este inconjurat de un spatiu verde de aproximativ 22 de hectare. Medicii legisti apreciaza ca au trecut cel putin trei luni de la momentul sinuciderii si pana la descoperirea cadavrului. Barbatul locuia in apropierea spitalului.
×
Subiecte în articol: observator