x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 23 august 2004

Romania in 5 minute - 23 august 2004

23 Aug 2004   •   00:00

A doua sesiune de bacalaureat

Mai mult de 31.000 de absolventi de liceu vor participa, incepand de azi, la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Proba orala la Limba si Literatura romana se va desfasura astazi si maine, iar proba orala la Limba si Literatura moderna se va tine miercuri si joi. La 27 si 28 august va avea loc proba orala la Limba si Literatura materna. Proba scrisa la Limba si Literatura romana va avea loc la 30 august, iar cea la Limba si Literatura materna, la 31 august. Proba obligatorie a profilului va fi sustinuta la 1 septembrie, iar examenul la o materie din aria curiculara corespunzatoare specializarii va avea loc la 2 septembrie. Rezultatele se vor afisa la 6 septembrie.

Primii suspecti in cazul francezului ucis

Ancheta privind cazul francezului ucis in apropierea comunei Vladimirescu, de langa Arad, se afla in plina desfasurare, criminalistii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad stabilind identitatea primilor suspecti. "O noutate in derularea anchetei este aceea ca persoanele suspectate de a fi comis asasinatul se afla deja in audierea Parchetului aradean, printre ele aflandu-se si brasoveanca cu care Jean Marie Dehon tinea legatura", a precizat procurorul criminalist Micle Blag. Cadavrul francezului Jean-Marie Dehon a fost descoperit in autoturismul sau in seara zilei de 14 august intr-un lan de porumb din apropierea comunei aradene Vladimirescu.

Conflict la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) se va reuni maine in sedinta extraordinara, pentru a lua in discutie o eventuala actiune in justitie impotriva fostului vicepresedinte Adrian Cojocaru, a declarat presedintele CNAS, Cristian Celea (foto). Fostul vicepresedinte al CNAS Adrian Cojocaru a criticat dur "subordonarea totala a CNAS fata de Ministerul Sanatatii", care ar fi dus la declinul sistemului asigurarilor de sanatate, ar fi impins CNAS in pragul colapsului prin repartizarea preferentiala a fondurilor catre anumite case judetene de sanatate. (Magda Marincovici)

Un jucator a luat 8,4 miliarde la "6 din 49"

Premiul de la prima categorie a jocului loto "6 din 49" de aseara, in valoare de 8.418.888.000 lei, a ajuns la un singur norocos care a nimerit toate cele sase numere extrase. Acestea au fost: 20, 9, 12, 41, 27, 42. La categoria a II-a 25 de persoane au luat 102.417.000 lei, iar la a III-a 833 de jucatori au intrat in posesia a 4.303.235 lei. La tragerea "Noroc" varianta castigatoare a fost: 1, 5, 8, 1, 7, 6, 5, insa premiul de la primele doua categorii a fost reportat. La a III-a categorie un singur participant a castigat 158.225.400 lei. (Dana Purgaru)

Sotia lui Paunescu si-a cerut iertare

Carmen Paunescu, sotia senatorului Adrian Paunescu, a facut sambata prima declaratie dupa accidentul in urma caruia Silvia Burlan a ramas orfana si i-a cerut iertare fetitei intr-o convorbire telefonica avuta la un post de televiziune din Craiova. Ea a precizat ca o va vizita pe tanara, daca aceasta va accepta. Silvia Burlan, a carei familie a murit in accidentul de masina produs de Carmen Paunescu, a fost externata vineri, cand a si aflat de tragedie. Ea a declarat ca vrea sa o omoare cu mana ei pe autoarea accidentului. Carmen Paunescu a mai spus ca vrea sa o ajute pe Silvia si ca "nu va face nici o diferenta intre fiica sa si Silvia Burlan". (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator limba literatura