x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 23 iulie 2004

Romania in 5 minute - 23 iulie 2004

23 Iul 2004   •   00:00

Tiriac junior, tinut in tara

Tribunalul Bucuresti a hotarat ieri ca Ion Alexandru Tiriac nu are voie sa paraseasca tara pentru inca 30 de zile. Masura a fost luata acum o luna de procurori, dupa ce Tiriac junior a devenit invinuit in dosarul "Cocaina", pentru trafic si consum de droguri.

Raport - Nereguli la majoritatea firmelor care lucreaza cu substante periculoase

Aproape trei sferturi din firmele care au de-a face cu substante periculoase si care au fost verificate de Autoritatea Nationala de Control au fost gasite in neregula. Firmele fie nu aveau toate actele necesare functionarii, fie poluau mediul, nu erau in regula din punct de vedere fiscal, nu aveau angajati specializati in manipularea unor substante chimice explozibile sau periculoase sau aveau deficiente in protectia muncii. In cazul sucursalei Doljchim Craiova a Petrom, precum si la alte doua societati la care au fost descoperite fapte de evaziune fiscala - Mihtrans Com si Ney Transport, ambele din judetul Dolj - inspectorii au inaintat plangeri penale. Toate cele trei firme au fost implicate in cazul Mihailesti. In dimineata zilei de 24 mai, in comuna buzoiana Mihailesti, un camion ce transporta 20 de tone de azotat de amoniu s-a rasturnat, incarcatura explodand. Deflagratia a ucis 18 oameni.

Tabara Costinesti - Copil in coma, dupa ce s-a spanzurat

Un elev de 15 ani din Oradea, aflat de o saptamana in Tabara Poenita din Costinesti, a ajuns in coma la spital, miercuri seara, dupa ce s-a spanzurat din greseala. Copilul le arata colegilor metode de a strangula pe cineva. Baiatul a fost dus la spital in coma profunda, iar ieri dimineata si-a revenit, a inceput sa respire si sa se miste. Parintii au fost anuntati si erau asteptati ieri la Constanta.

Neamt - Gospodarii inundate, drumuri distruse

Ploile torentiale insotite de grindina cazute miercuri seara au produs pagube insemnate in nord-vestul judetului Neamt, unde au fost inundate gospodarii si culturi agricole si au fost distruse drumuri. Cantitatile de apa cazute au atins 60 de litri/mp in 50 de minute. Totodata, s-au inregistrat caderi de grindina, bucatile de gheata avand diametrul de pana la 3 centimetri. Drumul national 17 B a fost blocat temporar cu aluviuni, in comuna Borca, iar un drum judetean a fost distrus pe o portiune de 500 de metri de un torent. Circulatia a fost restabilita.

Premiera la Iasi - I-au pus inapoi urechea

Specialistii de la Spitalul de Urgente din Iasi au efectuat, in premiera, o replantare microchirurgicala a urechii. Costantin Costina, din Iasi, s-a jucat miercuri cu cainele sau cand, deodata, fara nici un motiv, acesta i-a smuls urechea stanga si a fugit cu ea pe alee. Dupa cateva minute, patrupedul s-a intors si a lasat urechea langa stapan. Barbatul a pus urechea intr-o punga si a plecat la spital. Timp de patru ore, chirurgii esteticieni au lucrat, sub microscop, pentru a replanta urechea ieseanului.

Buzau - Condamnat pentru xenofobie

Un buzoian in varsta de 17 ani a fost condamnat ieri la trei luni de inchisoare cu suspendare, pentru xenofobie si pentru inscriptionarea unor insemne naziste pe zidurile sediului local al unui partid politic. In ianuarie, baiatul a desenat doua zvastici pe zidurile cladirii, iar la domiciliul sau s-au gasit inscrisuri cu lozinca "Heil Hitler", precum si eseuri xenofobe. Tanarul, care provine dintr-o familie instarita, dar dezorganizata, a fost plasat in grija bunicii si beneficiaza de un program de consiliere.

Proiect UE - Ciobanii, invatati sa-si apere oile de ursi

Un proiect UE pentru Vrancea ii invata pe tarani cum sa protejeze oile de carnivorele mari. Proiectul consta in punerea de garduri electrice, alimentate la o baterie solara, in jurul stanelor pentru a proteja oile de ursi, lupi si rasi. In Vrancea vor fi montate, experimental, garduri pentru sase stani din zona Barsesti. Ciobanii au fost convinsi cu greu sa accepte experimentul. O stana inregistreaza anual pierderi de cel putin 20 de milioane lei, iar pretul unui gard electric este de aproximativ 300 euro, adica mai putin de 15 milioane lei.

Alerta - A incendiat usa politistului

Forte de ordine publica din Galati au fost in alerta, miercuri seara, dupa ce un barbat a incendiat usa apartamentului unui politist, apoi s-a baricadat in casa si s-a urcat pe pervazul ferestrei. Barbatul a amenintat ca se va arunca in gol, iar blocul va sari in aer, pentru ca a deschis butelia de gaz. Individul, in varsta de 57 de ani, avea un conflict mai vechi cu vecinul sau, politist. In cele din urma, barbatul a fost imobilizat si salvat de politistii de la Intervetie Rapida.

PUR - Ministerul Muncii, acuzat de inconsecventa

"Ministerul Muncii da dovada de inconsecventa si incapacitate in reglementarea pietei muncii in Romania, jucandu-se astfel cu viata a mii de romani", a declarat la Resita vicepresedintele PUR, Codrut Seres, referindu-se la intentia ministrului de resort, Dan Mircea Popescu, de a modifica din nou Codul Muncii. El a amintit in acest context propunerile PUR de reglementare a pietei muncii inaintate de anul trecut si pe care le va sustine in continuare in Parlament: cresterea numarului locurilor de munca prin acordarea de facilitati fiscale pentru angajatori, infiintarea Inspectiei Muncii, instituirea unui control jurisdictional prin crearea tribunalelor muncii, reintroducerea conventiilor civile si a transferului, reglementarea juridica a muncii zilierilor.
×
Subiecte în articol: observator