x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 24 august 2004

Romania in 5 minute - 24 august 2004

24 Aug 2004   •   00:00

Record de casatorii la Iasi

Record absolut de casatorii la Iasi, la sfarsitul saptamanii trecute. Pentru a face fata cererilor, ofiterii Starii Civile au luat, in premiera, o masura de urgenta: au casatorit cate doua cupluri deodata. Invitatii la cele 100 de cununii au urmat cu atentie indicatiile organizatorilor, pentru a nu gresi nunta la care doreau sa participe. (Mediafax)

Cazul Gugesti - Doua societati vinovate

Vinovatii pentru producerea accidentului de la Gugesti sunt SC Subansamble Material Rulant (SMR) Bals si SC Meva Turnu Severin, potrivit raportului realizat de Autoritatea Feroviara Romana in cazul deraierii garniturii de tren. In urma cercetarilor s-a stabilit ca motivul accidentului a fost ruperea unui fus de osie. "SC SMR Bals este vinovata, deoarece a furnizat produsul feroviar "osie montata" cu defectiuni de fabricatie, catre SC Meva SA Turnu Severin si catre constructorul de vagoane", ne-a declarat Gelu Dae, inspector de stat sef in cadrul Autoritatii Feroviare Romane. De asemenea, vinovata este si societatea Meva SA, cea care a modernizat vagonul. "Vagonul iesise din reparatie capitala pe 21.01.2004 si se afla inca in perioada de garantie", a mai spus Gelu Dae. Un numar de 70 de vagoane care aveau osii din aceasta sarja au fost deja retrase. (Iohanna Onaca)

Vivere - Paul Mucenic revede Italia dupa 30 de ani

Astazi dimineata, ultimul castigator al concursului Vivere organizat de Antena 1 s-a imbarcat spre Italia, mai precis spre orasul Como, locul unde se desfasoara si actiunea serialului "Vivere" difuzat de Antena 1. Paul Mucenic din Targu-Mures, fericitul castigator, a ales sa fie insotit in aceasta calatorie de fiica sa, Camelia, medic de profesie. Targmureseanul este un mare admirator al culturii si limbii italiene. Din acest motiv s-a bucurat nesperat atunci cand Antena 1 a inceput sa difuzeze serialul "Vivere". "Am vizitat Italia acum aproape 30 de ani. Atunci am fost plecat sa fac niste cursuri postuniversitare in partea de sud a Italiei. Acum voi vedea si partea de nord a acestei tari. M-am bucurat asa de mult sa aflu ca am castigat aceasta excursie pentru ca sincer, la varsta mea, nu credeam ca voi mai vedea vreodata Italia atat de draga mie", spune Paul Mucenic. (Cristiana Stamatescu)

Dosar - Agresorii lui Pretor au fost trimisi in judecata

Cei doi fosti subofiteri SPP care l-au agresat, in urma cu peste doua saptamani, pe secretarul de stat Serban Pretor, membru al CNA, au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului Curtii de Apel Constanta. Teodor Chirica si Daniel Bogdan Mihalcea sunt acuzati de lovire si alte violente, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice. Potrivit rechizitoriului, cei doi l-au agresat pe Serban Pretor in data de 7 august la Lehliu si ulterior au fost prinsi in zona localitatii Medgidia. Potrivit lui Vasile Grosu, procurorul general adjunct al Parchetului Curtii de Apel Constanta, cei doi risca o pedeapsa cu inchisoarea intre trei luni si doi ani sau amenda penala.

Audieri - Vali Vijelie ar putea fi adus cu mandat

Manelistul Vali Vijelie ar putea fi adus cu mandat la Parchet pentru audierile din dosarul fratilor Nutu si Sile Camataru. El a fost asteptat ieri de procurori, dar nu a venit, asa ca a mai primit un termen de gratie de o zi pentru a se prezenta de buna voie. Se pare ca manelistul nu a venit la audieri pentru ca aparatoarea lui nu s-a putut prezenta. Vali Vijelie este invinuit pentru marturie mincinoasa. Procurorii cred ca a mintit in primele declaratii incercand sa ofere un alibi fratilor Camataru. (Miruna Pasa)

Cluj - Mars de solidaritate pentru Rosia Montana

Aproximativ 50 de tineri voluntari apartinand mai multor asociatii - PATRIR, Greenpeace, MindBomb - au plecat ieri din Cluj-Napoca, intr-un mars de solidaritate prin care, potrivit organizatorilor, vor sa traga un semnal de alarma privind pericolul investitiei de la Rosia Montana. Marsul va dura pana la 28 august, grupul urmand sa strabata pe jos 137 de kilometri, transmite Mediafax. Inainte de mars, tinerii au primit binecuvantarea IPS Bartolomeu, arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului.

Omenie - A inapoiat unei batrane 80 de milioane de lei

O batrana din comuna mureseana Petelea, care a pierdut in piata din Reghin o geanta cu acte, bani si bonuri in valoare de aproximativ 80 de milioane de lei, a primit inapoi, intacte, suma de bani si bonurile, de la un barbat care le-a gasit si i le-a dus acasa, transmite Mediafax. Surse din Politia Reghin afirma ca batrana, Maria L., a mers saptamana trecuta la piata din Reghin, avand la ea trei milioane de lei si bonuri valorice de 80 de milioane de lei. La un moment dat, batrana si-a lasat bagajul sub o taraba. Cand a descoperit ca geanta a disparut, batrana s-a adresat Politiei din Reghin. Un barbat de 40 de ani a vizitat-o pe femeie la sfarsitul saptamanii trecute si i-a inapoiat acesteia geanta cu continutul intact.

Protest - Rromii si-au dus mortul la Prefectura Constanta

Mai multi rromi au protestat ieri in fata Prefecturii Constanta, impreuna cu deputatul Metin Cerchez, dar si cu un cosciug cu mortul pentru care solicitau sa se faca dreptate, informeaza Mediafax. Rudele si prietenii barbatului mort au carat pe umeri sicriul pana in fata institutiei, unde au cerut prefectului sa iasa la discutii. Oamenii sustin ca Ismail Ecrem a murit dupa ce a fost batut de un taximetrist care, desi initial recunoscuse fapta, a scapat basma curata. Ei il acuza pe prim-procurorul Judecatoriei Constanta, Gigi Valentin Stefan, ca a musamalizat cazul.
×
Subiecte în articol: observator