x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 24 iulie 2004

Romania in 5 minute - 24 iulie 2004

24 Iul 2004   •   00:00

Valcea - Miting la Episcopia Ramnicului

Circa 400 de oameni din comuna valceana Pesceana vor participa saptamana viitoare la un miting in fata Episcopiei Ramnicului, protestand astfel fata de decizia episcopului Gherasim Cristea de a-l suspenda din functie pe preotul localitatii, Victor Tudor. Oamenii considera ca este vorba despre o decizie politica si nu vor in ruptul capului sa-l accepte pe noul preot, impus de episcop. Ei spun ca preotul surghinuit a facut foarte multe lucruri bune pentru comunitate si ca este iubit de localnici. Preotul destituit este acuzat ca a facut propaganda politica in timpul campaniei electorale. El neaga toate acuzatiile care i se aduc si sustine ca denigratorii sai nu au nici o dovada sa-l incrimineze. Mai mult, pentru ispasirea pacatelor, preotul a fost condamnat la un canon de 14 zile la Manastirea Frasinei, care insa ulterior i-a fost ridicat, din cauza starii de sanatate precare. (Octavian Herta)

Ciomu nu va mai opera

Comisia de disciplina a Colegiului Medicilor Bucuresti va propune Ministerului Sanatatii retragerea definitiva a autorizatiei de libera practica a doctorului Naum Ciomu, in urma operatiei in care acesta a mutilat un pacient, sectionandu-i penisul.

Roman - Furtuna a facut ravagii

O furtuna puternica, insotita de grindina, a produs pagube insemnate, joi seara, in municipiul Roman, unde acoperisurile a doua scoli si doua gradinite au fost distruse, geamurile sparte, iar mai multi arbori au fost doborati de vant si au blocat circulatia pe doua strazi. In urma ploii torentiale, canalizarea orasului a fost colmatata in proportie de 15 la suta, ducand la inundarea a patru case. De asemenea, mai multe cabluri electrice de joasa tensiune au fost rupte, lasand fara energie electrica zeci de locuinte.

Misiune - Preot militar pentru Irak

Un preot militar din judetul Alba a plecat, in noaptea de joi spre vineri, spre Al Nasyriah (Irak), alaturi de un detasament al Batalionului 812 Infanterie "Soimii Carpatilor" Bistrita. Parintele va sta in Irak sase luni. Ion Carpinisan este primul preot din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba-Iulia care participa la o misiune militara in Irak. El are 39 de ani, este casatorit, are doua fete si locuieste in municipiul Sebes. Preotul a absolvit Institutul Teologic din Sibiu, iar in 1989 a fost hirotonisit preot.

Iasi - Bomba sovietica de 100 de kg in curte

Un barbat din localitatea ieseana Valea Lupului a gasit o bomba ramasa neexplodata inca din timpul celui de-al doilea razboi mondial in timp ce sapa o groapa in gospodarie. Proiectilul de avion de productie sovietica se gasea la doar jumatate de metru adancime, in pamant. Specialistii sustin ca din cauza greutatii mari exista riscul ca bomba sa explodeze pe drum, motiv pentru care pirotehnistii au decis sa o dezamorseze chiar in curtea sateanului, nu inainte ca opt familii din vecinatate sa fie indepartate din zona de pericol. Interventia de scoatere a focosului a durat 15 minute.

Cadouri de la nemti - Donatie pentru Politia de Frontiera

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF) a primit ieri, din partea Ministerului Federal de Interne din Germania, o donatie in valoare de peste 100.000 de euro. Ministerul german a donat sase autovehicule de teren marca Lada Niva de fabricatie ruseasca, 60 de calculatoare Pentium 4, 60 de imprimante cu cerneala, 12 laptopuri, 12 videoproiectoare, sase copiatoare laser si sase aparate fax, care pot fi utilizate concomitent ca scanner sau copiator. Aceasta donatie - in valoare de 119.123 de euro - se alatura celorlalte patru primite de IGPF, in perioada 2001-2003, din partea Ministerului Federal de Interne din Germania, totalizand peste 250.000 de euro.

Caras-Severin - Retea de falsificatori de carti de credit, anihilata

O retea de falsificatori de carti de credit si acte de identitate care actiona in judetele Caras-Severin si Timis, dar si in Italia, Spania si Olanda a fost anihilata, cu ajutorul serviciilor locale de informatii si protectie interna din Ministerul de Interne, al SRI si Secret Service. Membrii retelei au fost identificati de procurorii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Caras-Severin. Reteaua era coordonata din municipiul Caransebes, dar avea ramificatii infractionale pe grupari mai mici in Italia, Spania si Olanda.

Descoperire - Schelet din 1700 i.e.n.

Arheologii Muzeului de Istorie din Suceava au descoperit intr-o necropola tumulara din comuna Adancata scheletul unui razboinic din epoca de bronz. Arheologul Bogdan Niculica a declarat ca scheletul dateaza din anul 1700 inaintea erei noastre si se gasea la o adancime de un metru si jumatate, in timp ce pe mormant se aflau vase reprezentand ofrandele ritualice. El a adaugat ca in situl arheologic de la Adancata au fost descoperite si alte obiecte insemnate apartinand epocii bronzului. Situl din localitatea suceveana este singura necropola tumulara din Romania apartinand cultului Komarow. (Nicu Amuraritei)

Constanta - Ceferistii furau motorina din vagoane

Noua angajati ai CFR Marfa Constanta, statia Midia, au fost prinsi in flagrant, ieri-dimineata, in timp ce furau benzina din vagoanele unei garnituri de tren care plecase de la Petromidia si oprise pentru ultima revizie inainte de a pleca spre tara. Cei noua angajati, care erau, de fapt, toata tura de noapte a statiei Cap Midia, au fost descoperiti de un inspector de la CFR Bucuresti aflat cu o echipa de control in judet pentru verificari de rutina. Se pare ca din vagoane lipsesc 2-3 tone de motorina.
×
Subiecte în articol: observator