x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 25 august 2004

Romania in 5 minute - 25 august 2004

25 Aug 2004   •   00:00

Masina incendiata cu butelia

Un barbat din Constanta si-a incendiat propria masina, parcata in fata blocului, dupa ce a aruncat pe geam o butelie in flacari, informeaza Mediafax. Butelia a luat foc cand proprietarul masinii incerca s-o monteze, iar acesta a aruncat-o pe geam si a nimerit chiar autoturismul sau. Desi masina a ars aproape complet, butelia a ramas intacta.

Coruptie - Fost adjunct al sefului IJP Mures, trimis in judecata

Fostul adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie, comisarul-sef Adrian Ioan Pop, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta si instigare la marturie mincinoasa in forma continuata, informeaza Mediafax. Potrivit anchetatorilor, Pop a primit de la reprezentantii unei firme din judet bunuri in valoare de circa 1.000 de euro, sustinand ca poate interveni in cazul in care acestia au probleme cu legea. Cel mai grav aspect consta in tendinta comisarului de a angaja in activitatea infractionala si alti politisti din subordine, carora, ca inalt functionar public cu atributii de control, le putea da ordin sa indeplineasca sau sa nu indeplineasca anumite atributii de serviciu.

Bistrita - Bani publici pentru iertarea pacatelor alesilor

Consiliul Local Bistrita a aprobat ieri participarea unei delegatii formate din viceprimarul PNL Valer Bindea si consilierii Gheorghe Tuta (PD), Ioan Turc (PNL) si Constantin Rus (PSD) la Zilele orasului L’Aquila din Italia, din 28-29 august.

Delegatia va asista la deschiderea Portii Sfinte a Bisericii din Collemagio, cand, spun legendele locului, se iarta toate pacatele celor de fata. Pentru deplasarea celor patru persoane se vor cheltui in total 107 milioane de lei. Potrivit Mediafax, despre avantajele pe care le vor avea locuitorii orasului de pe urma acestei excursii nici un membru al delegatiei nu a spus nimic, toti fiind impresionati de manifestarile la care vor lua parte si care ii vor absolvi de pacate.

Gorj - Seful Gardienilor, adus cu Politia la Parchet

Parchetul Tribunalului Gorj a cerut ieri ca seful Gardienilor Publici din Gorj, Spiridon Foanene, sa fie adus de politisti la audieri, dupa ce acesta a fost asteptat, in zadar, ieri-dimineata, de catre procurorul care il cerceteaza pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals si delapidare, informeaza Mediafax. El este acuzat ca a imprumutat mai multe firme cu peste patru miliarde de lei din fondurile institutiei pe care o conduce, in timp ce restantele salariale ale gardienilor din judet depasesc cinci miliarde de lei. Foanene a fost ieri demis din functie de presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu.

Constanta - Comisar de politie, implicat intr-un scandal

Conducerea Politiei Municipiului Constanta investigeaza cazul unui comisar care, in noaptea de duminica spre luni, a fost ranit in timpul unui conflict pe care l-a provocat intr-un club din localitate. Aflat sub influenta alcoolului, comisarul Vasile Ionescu, de la Biroul Cercetari Penale din cadrul Politiei Municipale Constanta, a avut un schimb de replici contradictorii cu angajatii clubului constantean GoGo Girls. Administratorul localului l-a invitat pe ofiter sa paraseasca localul. Ofiterul sustine ca, in timp ce era pe scari, a fost lovit de doi agenti de paza si a cazut.

Procesul comunismului - Un avocat da in judecata Asociatia Juristilor Cluj

Avocatul clujean Tiberiu Kovacs a anuntat ieri ca deschide "procesul comunismului" in avocatura, el chemand in judecata Asociatia Juristilor Cluj si pe judecatorii Judecatoriei Cluj-Napoca, transmite Mediafax. In actiunea depusa ieri la Curtea de Apel Cluj, Kovacs cere instantei sa constate ca Asociatia Juristilor din Cluj este "continuatorul colegiului comunist de avocati" si ca judecatorii "sunt continuatorii comunismului". Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Gabriela Ilies, neaga ca judecatorii clujeni ar fi fost prelucrati sa nu permita accesul in instanta al avocatilor Baroului Constitutional.

Cazul FNI-Banca Agricola - Sorin Ovidiu Vantu se intoarce la Parchet

O parte a dosarului FNI-Banca Agricola - cea in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu este acuzat de instigare la abuz in serviciu - a fost trimisa de judecatori inapoi la Parchetul General. Decizia a fost luata de Tribunalul Bucuresti, pentru ca acuzatiile aduse omului de afaceri ar fi fost instrumentate de un organ necompetent, sustin surse judiciare. Initial, Parchetul a contestat hotararea, dar acum doua zile si-a retras recursul din motive necunoscute inca, acceptand astfel ca acuzatiile aduse omului de afaceri sa se desprinda de restul cauzei, iar cercetarile sa fie reluate. (Miruna Pasa)

Majorari - Biletele RATB, mai scumpe cu doua mii de lei

De la 1 septembrie bucurestenii vor scoate din buzunar mai multi bani pentru plata biletelor RATB. Astfel, pretul unei calatorii va creste de la 8.000 la 10.000 de lei. Abonamentul pe o linie se va majora de la 170.000 la 180.000 de lei, iar pe doua linii de la 190.000 la 200.000 de lei. Biletele pentru liniile preorasenesti vor costa mai mult cu doua mii de lei, de la 9.000 la 11.000 de lei. Acelasi lucru se aplica si in cazul abonamentelor, pentru o linie pretul va creste de la 180.000 la 190.000 de lei, iar pentru doua linii de la 200.000 la 210.000 de lei. (Monica Andrei)
×
Subiecte în articol: observator