x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 26 iulie 2004

Romania in 5 minute - 26 iulie 2004

26 Iul 2004   •   00:00

Familia Erbasu neaga raportul ANC

Familia Erbasu contrazice raportul Autoritatii Nationale de Control, conform caruia grupul de firme Erbasu ar fi ingropat de datorii, informeaza Realitatea TV. Familia Erbasu sustine ca in cursul acestei saptamani va face publice niste informatii incendiare despre afacerile grupului.

Afacere - Sorana de la ASIA are clinica medicala

Sorana Mohamad, una dintre brunetele trupei ASIA, a devenit, incepand de astazi, patroana. Impreuna cu tatal ei, medic stomatolog, Sorana a deschis o clinica medicala pe care a botezat-o "Sorane’s". Clinica este prima afacere serioasa pe care cei doi au demarat-o si e dotata, pentru inceput, cu sase sectii: mica chirurgie, ORL, ecografie, ginecologie, stomatologie si medicina interna. Medicii care vor lucra aici sunt numai sirieni, cu studii si specializari in strainatate. (R.I.A.)

Decorari - Cei mai buni politisti de frontiera

De Ziua Politiei de Frontiera, aniversata sambata la sediul IGPF din Bucuresti, ministrul de Interne Marian Saniuta a acordat premii si distinctii conducerii acestei institutii. Astfel, chestorul sef de politie Aurel Neagu, comandantul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, a fost premiat cu Ordinul National "Serviciul Credincios", iar alte patru cadre de conducere au fost decorate cu ordine de merit. Tot sambata, IGPF a desemnat cei mai buni politisti de frontiera, primul dintre acestia fiind subcomisarul Octavian Melintescu. Acesta a fost numit cel mai bun politist de frontiera, avand in vedere rezolvarea unor actiuni de combatere a migratiei ilegale, actiuni sub acoperire si depistarea unor retele de calauze. (Ion Alexandru)

Loto - Din nou report la "6 din 49" si "Noroc"

Premiul de la categoria I a jocului loto "6 din 49" de aseara, in valoare de 9.071.880.000 lei, s-a reportat din nou. Numerele extrase au fost: 30, 26, 44, 5, 14 si 8. La categoria a II-a 23 de persoane au luat 120.353.086 lei, iar la categoria a III-a 1.111 jucatori au intrat in posesia a 3.488.181 lei. La tragerea "Noroc" varianta castigatoare a fost: 6, 2, 2, 6, 8, 1, 3, insa premiul de la categoria I, de 2.966.580.000 lei, a fost si el reportat. La a II-a categorie un singur norocos a castigat 164.580.600 lei, iar la a III-a 4 jucatori s-au ales cu 41.145.150 lei. (Dana Purgaru)

Braila - Record de participanti la concurs de canto

Concursul International de Canto Haricleea Darclee, care va implini anul viitor 10 ani de existenta, se apropie de debut, dupa ce sambata au inceput la Braila Cursurile de Maiestrie Artistica, organizate de Mariana Nicolesco in pregatirea concursului. Anul acesta, la cursuri s-au inscris 64 de tineri, aproape dublu fata de editiile precedente. "Aici se plamadeste mai mult ca oriunde viitorul artei lirice din Romania", a declarat Mariana Nicolesco despre Braila, locul unde Haricleea Darcl...e a debutat in 1881. (Erik Hoosz)

Vrancea - Politist beat la volan accidenteaza mortal

Un politist a calcat cu masina personala un biciclist, vineri seara, la intrarea in municipiul Focsani, iar rezultatele testului cu alcoolscopul arata ca acesta conducea sub influenta alcoolului, informeaza Rompres. Comisarul Virgil Cristian, ofiter specialist in cadrul Serviciului de Ordine Publica, l-a acrosat pe biciclistul Gheorghe Adjudeanu care, ulterior, a fost calcat de un alt autoturism. Barbatul se pare ca mergea pe mijlocul drumului fara ca bicicleta sa fie echipata cu materiale reflectorizante. "Comisarul a recunoscut ca a baut doua-trei beri, insa rezultatele de la alcoolscop arata ca si cum bause cateva zeci de beri", a declarat seful IPJ Vrancea, comisarul sef Crin Silviu Grosu.

Accident - 20 de romani, raniti in Ungaria

Peste 20 de romani au fost raniti dupa ce autocarul cu care se indreptau spre Paris s-a rasturnat, ieri-dimineata, pe Autostrada Budapesta - Viena. Autocarul, apartinand firmei bucurestene Eurotime, transporta 37 de turisti, dintre care 35 de romani. Din fericire, majoritatea au scapat doar cu rani usoare, a explicat consului Romaniei la Budapesta, Tiberiu Ciobanu. Doar doua cazuri mai grave necesita spitalizare prelungita: mecanicul autocarului, caruia medicii spitalului din localitatea ungara Gyor au fost nevoiti sa-i amputeze laba unui picior, si o femeie in varsta de 57 de ani, care a suferit multiple fracturi la coaste si la umarul drept. Accidentul s-a produs in jurul orei 5:00 dimineata, din motive deocamdata neclare. Anchetatorii unguri au emis doua ipoteze: fie ca soferul, unul dintre cei trei cu care s-a plecat la drum, a adormit la volan, fie ca autocarul avea probleme tehnice. Situatia urmeaza sa fie lamurita curand. Soferul se afla in arest preventiv, iar masina va fi supusa azi unei expertize tehnice. Se pare ca ipoteza unei defectiuni este sustinuta si de pasagerii autocarului. (Irina Cristea)

Protest - Autoritatile Deltei Dunarii cer abrogarea legii braconajului

In ciuda nenumaratelor sesizari inaintate de Administratia Rezervatia Delta Dunarii si de alte autoritati, legea care favorizeaza braconajul nu a fost inca abrogata. Saptamana trecuta, in Monitorul Oficial a fost publicat textul noii legi 298, care ar trebui sa reglementeze pescuitul, insa prevederile acesteia dau pur si simplu liber la braconajul piscicol. "Foarte multe masuri sunt aberante si trebuie anulate cat mai repede pentru ca altfel riscam dezastre ecologice de proportii nebanuite atat in Delta Dunarii - care este cel mai mare bazin piscicol - cat si in alte zone. Nu mai putem intarzia", a declarat saptamana trecuta guvernatorul Deltei Dunarii, Virgil Munteanu (foto). Seful Garzii de Mediu Tulcea, Costel Ifrim, a spus ca s-a intalnit saptamana trecuta cu reprezentantii ARBDD, dar si cu cei ai politiei de frontiera si politiei judetene in incercarea de a elabora un plan pentru abrogarea noii legi. "Asteptam cu interes maxim reactii din partea Presedintiei si Parlamentului", a punctat Costel Ifrim. (Alexandru Nastase)

EDITIA a II-a

Vama Veche Un kilogram de canabis pentru 1,5 milioane de lei Trei tineri au ajuns, la sfarsitul saptamanii trecute, in arestul IPJ Constanta, dupa ce au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa vanda, pe plaja de la Vama Veche, un kilogram de canabis. Cei trei, doi bucuresteni si un galatean, incercau sa vanda marfa pe un milion si jumatate de lei. Tinerii au fost prezentati Parchetului Constanta, care a dispus ca nici unul sa nu paraseasca localitatea de domiciliu timp de 30 de zile. Adolescentii s-au ales cu dosare penale, pentru trafic de droguri. (Ion Alexandru)

Pedepsiti - Directori demisi in Ministerul Educatiei

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Alexandru Athanasiu, a dispus vineri demiterea directorului Marian Gheorghe de la Directia Generala pentru Invatamant Superior si a directorului Gabriel Leahu de la Directia Planificare Retea Scolara si Resurse Umane, sub acuzatia de "neglijenta grava". Cei doi nu au publicat in Monitorul Oficial ordinul ministrului privind centralizatorul cu disciplinele si probele examenului de titularizare. (Rompres)
×
Subiecte în articol: observator