x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 26 iunie 2004

Romania in 5 minute - 26 iunie 2004

26 Iun 2004   •   00:00

Cabinet stomatologic la Dervernt

Parintele staret Andrei al Manastirii Dervent a organizat, din fonduri proprii, un cabinet stomatologic chiar in curtea locasului de cult, venind astfel in ajutorul miilor de locuitori din satele apropiate, care sunt lipsiti de mijloace materiale pentru un consult medical la oras.

Valcea - Primul politist roman cu diploma europeana

Seful Serviciului Politiei Rutiere Valcea, subcomisarul Florian Marin , este singurul politist roman care a absolvit Academia Europeana de Politie, dupa ce acesta a participat la mai multe cursuri organizate din octombrie 2002 si incheiate pe 19 iunie a.c. "Am de gand sa aplic unele metode si in cadrul serviciului pe care il conduc. Nu necesita bani si tin de management si marketing", a declarat proaspatul absolvent. El a mai precizat ca doreste sa faca lucrurile sa mearga mai bine si sa imbunatateasca imaginea activitatii Politiei Rutiere. (Octavian Herta)

MISA - Proteste in tara

Membrii si simpatizantii Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) au organizat proteste, vineri, marcand implinirea a o suta de zile de la primele descinderi ale Politiei si Jandarmeriei in locuintele membrilor MISA, transmite Mediafax. La Cluj, peste 50 de simpatizanti MISA au pichetat, timp de doua ore, sediul Prefecturii, in semn de protest fata de continuarea presupuselor abuzuri impotriva miscarii. La Sfantu Gheorghe, circa 150 de practicanti yoga au mers in mars prin intreg orasul, ajungand in fata sediului Prefecturii in jurul orei 11:00. La Timisoara, circa 50 de protestatari s-au adunat tot in fata Prefecturii. Un miting similar al MISA are loc, vineri, si la Bucuresti, prima parte a protestului desfasurandu-se la sediul CNA, pe considerentul ca mesajele lor critice la adresa celor ce deruleaza ancheta in cazul MISA sunt cenzurate.

Afumati - Puternic incendiu la complexul Doraly

Un pavilion al complexului comercial Doraly din comuna ilfoveana Afumati a fost distrus de un puternic incendiu, in noaptea de joi spre vineri, informeaza Brigada de Pompieri a Capitalei. Alertati in jurul orei 23:30, pompierii militari au intervenit cu 15 autospeciale, interventia pompierilor luand sfarsit in jurul orei 3:00. Potrivit pompierilor, focul nu a pus mari probleme, interventia fiind coordonata de seful Brigazii de Pompieri a Capitalei, generalul de brigada Aurel Udor. Valoarea totala a pagubelor produse nu a fost estimata inca, iar cauzele nu sunt nici ele cunoscute deocamdata.

Montreal - Substanta periculoasa langa resedinta consulului roman

Resedinta consulului Romaniei la Montreal, Magda Mihaela Botez, a fost izolata intr-un asa-numit "perimetru de securitate", stabilit de autoritatile canadiene dupa ce cinci imobile de acolo au fost evacuate joi din cauza emanatiilor suspecte ale unei substante necunoscute. Cei care inhalau substanta resimteau o stare de greata, motiv pentru care s-a decis evacuarea locatarilor. Zona ramane izolata pana cand specialistii vor afla natura substantei periculoase. (Ana Ilie)

Imagine - Romania - un vampir care iese din sicriu

Controversatul documentar al regizorului Michael Moore, "Fahrenheit 9/11", care a primit premiul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes si care este un atac dur impotriva administratiei SUA pentru razboiul din Irak, are si o particica referitoare la Romania. Potrivit presei americane, figuram la sectiunea: coalitia din Irak. Pe ecran apare numele tarii noastre, iar auditoriul poate urmari un clip foarte scurt, alb-negru, cu un vampir care sare infricosator dintr-un cosciug. (Lavinia Tudoran)

Inlocuire - Sechelariu se pune la dispozitia PSD

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Sergiu Sechelariu, a declarat ieri ca deocamdata nu si-a dat demisia si ca se va pune la dispozitia partidului in functie de rezultatele discutiei pe care o va avea cu premierul. "Astept sa vorbesc cu domnul premier. In functie de ce mi se va spune si ce voi discuta, sunt la dispozitia partidului", a declarat, pentru Pro FM, Sergiu Sechelariu. Surse din PSD sustin ca inlocuirea lui din functie este iminenta, unul dintre motive fiind gravitatea declaratiilor facute de acesta la Bacau, in campania electorala a fratelui sau, Dumitru Sechelariu. El a recunoscut ca prin pozitia sa in Guvern a luat fonduri din alte judete si le-a adus la Bacau, pentru a rasplati voturile primite de Dumitru Sechelariu in urma cu patru ani.

"Turism fertil" - Romania, donatoare de ovule

Multe dintre britanicele infertile se gandesc sa apeleze la serviciile unui turism aparte, care contra unor mii de dolari sa le puna in posesia unor ovule. Destinatiile acestui "turism fertil" sunt Spania, Creta sau Romania, unde exista destule donatoare, sustine site-ul britanic al publicatiei This is London. Potrivit acestuia, din cauza amplorii fenomenului, acesta face obiectul unei anchete a Autoritatii britanice pentru Fertilitate Umana si Embriologie (HFEA). (Marina Constantinoiu)

Hotarare - Medici militari acuzati de coruptie ar putea fi eliberati

Cei doi medici militari arestati pentru coruptie ar putea fi eliberati, dupa ce instanta suprema a decis, joi seara, ca masura arestarii sa fie inlocuita cu interdictia de parasire a localitatii timp de 30 de zile, transmite Mediafax. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, joi seara, cererea de revocare a masurii arestarii preventive in cazul generalului Stefan Blaj si a locotenent-colonelului Daniela Negoescu, acuzati ca ar fi luat mita pentru a furniza subiectele de examen unei candidate la un post de doctor in reteaua penitenciarelor. PNA a facut recurs. Generalul de brigada Stefan Blaj - sef al comisiei de examinare - si locotenent-colonelul Daniela Negoescu au fost prinsi in flagrant la data de 3 mai.

Botosani - Rugaciuni pentru ploaie

Preotii si enoriasii din cele 22 de parohii crestin-ortodoxe din municipii s-au adunat joi, 24 iunie, in ziua de Sanziene, la Botosani, la Biserica "Sf. Ilie" spre a inalta impreuna, spre ceruri, rugaciuni pentru ploaie, a declarat Prea Cucernicul preot Lucian Leonte, protopopul de Botosani, citat de Rompres. La intoarcerea in parohii, preotii au stropit cu agheazma, in trecere, prin tot orasul. In aceasta parte de nord-est a tarii, oamenii sunt tot mai panicati de efectele absentei ploilor, judetul Botosani riscand sa devina zona calamitata.
×
Subiecte în articol: observator