x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 28 august 2004

Romania in 5 minute - 28 august 2004

28 Aug 2004   •   00:00

Vamesi corupti, transferati

Doi vamesi din Aeroportul Intrenational Timisoara au fost mutati la Birourile vamale Timisoara si Jimbolia din cauza suspiciunii ca ar fi pretins mita de la cetateni straini pentru a le permite accesul in tara, informeaza Rompres. Schimbarea a fost dispusa de corpul de Control al Autoritatii Nationale Vamale.

Adoptie - Un milion de lei pentru un maidanez

Iubitorii de animale vor scoate din buzunar mai multi bani din buzunar pentru a adopta un caine maidanez. Consilierii generali au votat o hotarare prin care taxa de adoptie pentru cainii fara stapan, adunati de serviciul de ecarisaj al Primariei Capitalei, a fost majorata de peste trei ori, de la 300.000 la un milion de lei. Persoanele care dovedesc cu documente ca sunt stapanii animalelor nu vor plati taxa de recuperare. Potrivit legii, maidanezii sunt cazati, sterilizati, vaccinati antirabic si deparazitati timp de 14 zile. In cazul in care nu sunt revendicate sau adoptate, patrupedele sunt eutanasiate. (Monica Andrei)

Iasi - Elev condamnat pentru acte de terorism

Un elev iesean a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru acte de terorism. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in noiembrie 2003 minorul R.M., de 17 ani, a telefonat la Liceul "Spiru Haret", unde invata, si a anuntat ca in institutie a fost plasata o bomba. In urma apelului liceul a fost verificat de pirotehnicieni, dar nu s-a gasit nici o bomba. Dupa doua luni, politistii au reusit sa-l prinda pe autorul farsei. R.M. a fost acuzat de acte de terorism si a fost trimis in judecata. (Mirela Cimpoi)

Mehedinti - Descoperiri arheologice pe santierul Garla Mare

O icoana din plumb reprezentand-o pe zeita Venus a fost descoperita ieri pe santierul arheologic Garla Mare, la o ferma agricola datand din secolul II e.n., apartinand unui soldat roman lasat la vatra, transmite Rompres. Descoperirea, facuta cu prilejul celei de-a zecea campanii succesive de sapaturi in perimetrul Garla Mare-Vatra, se adauga altor obiecte cu valoare istorica inestimabila scoase la lumina in ultimii trei ani. Ferma agricola romana de la Garla Mare este singura din Oltenia cu descoperiri atat de importante pentru viata economica, rurala si spirituala a romanilor si cu dovezi serioase despre inceputurile crestinismului in spatiul danubian.

Bucovat - Biserica lovita de trasnet, mistuita de flacari

O biserica baptista din localitatea timiseana Bucovat a fost mistuita de flacari, in cursul noptii de joi spre vineri, dupa ce a fost lovita de un trasnet, informeaza Mediafax. Enoriasii si satenii au sarit sa stinga flacarile, insa in cateva minute acoperisul bisericii a fost cuprins de flacari si s-a prabusit. In locasul de cult nu se afla nimeni in acel moment. Pompierii au reusit sa stinga incendiul, care risca sa se extinda si la cladirile din apropiere. Cei aproape 70 de enoriasi ai bisericii baptiste din Bucovat vor incepe, de vineri, sa repare locasul de cult, dar vor instala si un paratrasnet pentru ca astfel de evenimente sa nu se repete.

Super Loto 5/40 - A vrut sa ia premiul cu un bilet falsificat

Un aradean este cercetat penal pentru ca a incercat sa ia premiul la categoria I de la ultima tragere Super Loto 5/40 cu un bilet falsificat, informeaza Mediafax. Miercuri, Ioan Alin Balindov (23 de ani) s-a prezentat la sediul Companiei Nationale "Loteria Romana" pentru a ridica banii pusi in joc la categoria I la extragerea Super Loto 5/40. Angajatii institutiei au constatat ca biletul era fals. Tanarul decupase numerele castigatoare de pe mai multe bilete, dupa care le-a lipit pe un altul, care avea iesite castigatoare trei numere. El a fotografiat color biletul rezultat prin lipire si s-a dus la Loterie pentru a lua premiul de 1,65 miliarde de lei. Balindov este cercetat in stare de libertate pentru tentativa de inselaciune, fals material si uz de fals.

Timisoara - Un militar in termen s-a impuscat in cap

Un militar in termen s-a sinucis, in noaptea de joi spre vineri, la Timisoara, impuscandu-se in cap cu arma din dotare, la cateva minute dupa ce intrase in serviciul de santinela, informeaza Mediafax. Calin Vasile Cristian (21 de ani) mai avea doua luni de armata. El se intorsese recent dintr-o permisie. Colegii lui au fost alertati de o rafala de arma care s-a auzit din directia unui foisor din incinta depozitului de armament. Militarii l-au gasit pe tanar intr-o balta de sange si au chemat imediat ambulanta, insa medicii nu au mai putut sa faca nimic pentru a-i salva viata. O comisie de ancheta condusa de un procuror militar incearca sa stabileasca motivul care l-a determinat pe militar sa se sinucida.

Frumusete - Miss Teen USA numai la Antena 1

Duminica, de la ora 17.00, Antena 1 transmite in exclusivitate in Romania concursul de frumusete Miss Teen USA, care s-a desfasurat recent la Palm Springs! Cele mai frumoase adolescente din Statele Unite concureaza avand de trecut cele trei probe clasice: costum de baie, rochii de seara si interviu. Spectacolul frumusetii si tineretii va fi punctat de minirecitaluri ale celebrilor Brandy si JC Chasez - membru al trupei ’N Sync.

Bacalaureat - Note mici la oral

Proba orala de limba si literatura moderna a fost sustinuta in Bucuresti de peste 1.000 de absolventi. Procentul de promovabilitate la nivelul Capitalei a fost de 99,53% (1.074 candidati admisi). Din totalul celor promovati, aproape jumatate au primit note intre 5 si 7, cei mai multi candidati fiind notati intre 6 si 6,99. Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an va continua luni, 30 august 2004, cu prima proba scrisa din aceasta sesiune, la limba si literatura romana. (Eugenia Mihalcea)
×
Subiecte în articol: observator