x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 28 iunie 2004

Romania in 5 minute - 28 iunie 2004

28 Iun 2004   •   00:00

Hotel pentru caini

Doi medici veterinari din Timisoara vor deschide, peste o luna, prima pensiune de doua stele din tara destinata cainilor, dotata cu receptie si salon de infrumusetare. Tariful pentru fiecare zi de cazare a cainilor porneste de la 2 euro si urca, in functie de pretentiile proprietarilor.

Petrila - Festivalul "Om rau"

si-a inchis portile Cateva sute de persoane (artisti, jurnalisti, fotografi si simpli spectatori) au luat parte la a cincea editie a festivalului cultural "Om rau", desfasurat la Petrila. Caricaturistul Ion Barbu a incercat, timp de cinci ani, sa schimbe imaginea trista a Vaii Jiului prin acest festival non-conformist. Unul dintre cele mai urmarite evenimente a fost concertul trupei Domnisoara Pogany, care a avut loc intr-un spatiu neconventional al Pesterii Bolii.

Galati - Fost consilier local, condamnat pentru viol

Un fost consilier local PSD si soferul acestuia au fost condamnati la 12 ani si respectiv 11 ani de inchisoare pentru viol, lipsire de libertate si lovire asupra unei femei din Galati, informeaza Rompres. Fostul consilier din comuna Fundeni in perioada 2000-2004, Serban Manole, si soferul acestuia, Florin Grigore, au dus-o, in iunie 2003, pe Luminita Stefanescu intr-o garsoniera din Galati, unde au sechestrat-o si au violat-o.

Braila - Primarul a accidentat un motociclist

Noul primar al Brailei, Constantin Sever Cibu, ales pe 20 iunie, a accidentat grav un motociclist, sambata noapte, informeaza Rompres. Cibu se afla la volanul autoturismului personal cand, la ora 22:30, la intersectia strazii Tineretului din municipiul Braila, nu a acordat prioritate unei motociclete, condusa regulamentar de Valentin Tozor. In urma impactului, Tozor a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis si fracturi de coloana, bazin si umar drept, fiind internat la Spitalul de Urgenta din Braila. (Erik Hoosz)

Gara Saligny - Vagon in flacari

Un vagon al unui tren personal, care face legatura intre Constanta si Bucuresti Obor, a luat foc, ieri dimineata, in jurul orei 7.30, in gara Saligny, transmite Mediafax. Incendiul s-a declansat de la un scurtcircuit produs in plafonul ultimului vagon al garniturii.Toti calatorii s-au speriat si au coborat din tren, iar seful de statie a anuntat pompierii, care au sosit urgent la fata locului, insa nu au putut interveni, deoarece trenul era sub tensiune. Vagonul a ars in proportie de 70 la suta, iar flacarile au fost stinse dupa 30 de minute. Toate trenurile de calatori, care erau programate sa treaca prin zona pe relatia Constanta - Bucuresti, au fost oprite timp de o ora si jumatate,

Cupa Infopol - Un fleac, i-am ciuruit

Ziaristii au invins Politia intr-o batalie care a avut loc in Padurea Tunari. Ostilitatile au avut loc pe mai multe etape, tinta fiind Cupa Infopol la Paintball. Manifestarea a fost sponsorizata de IGPR si SC Target Team Building, iar campul de lupta a fost pus la bataie de Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania. Proba tactica, de orientare in teren a fost trecuta cu brio de oamenii legii, reusind sa descopere in timp util toate indiciile presarate pe traseul care ducea spre rezolvarea rapida a "cazului". Crezandu-se superiori, politaii au fost pur si simplu umiliti la proba de tir cu arcul si la proba de alpinism. In fine, proba de foc automat sau foc cu foc a concursului a constituit o adevarata surpriza neplacuta pentru functionarii publici cu statut special. Desi politistii sunt cei care au acces zilnic la arma, iar o data pe luna doboara tinte in poligoanele militare, de aceasta data au primit fiecare cate "o boaba" cu cerneala. Asta, ca sa se invete minte altadata cand se mai pun cu presa. Din fericire, totul s-a incheiat cu "Pacea de la Baneasa". (Ion Alexandru/ Eduard Pascu)

Mamaia - Parada motocicletelor

Peste 300 de motociclisti din tara si de peste hotare si-au dat intalnire la acest sfarsit de saptamana la Mamaia. Ei s-au intalnit in campingul GPM din statiune, iar motocicletele lor au fost admirate de toti turistii care treceau prin zona respectiva. Bikeri din Romania, Germania, Cehia, Austria si Bulgaria au sosit la Mamaia pentru a fi prezenti la parada celor mai scumpe motoare din tara. Ei s-au plimbat prin statiunea Mamaia si prin centrul municipiului Constanta, au organizat curse de viteza si concursuri pe plaja. (Gina Anton)

Mures - Senatorul Pop a facut pace cu Andreea Ciuca

La sfarsitul saptamanii trecute, senatorul Dumitru Pop a anuntat public ca Andreea Ciuca este victima unei inscenari. El si-a retras toate acuzatiile aduse la adresa fostei presedinte a Tribunalului Mures, sustinand ca a fost indus in eroare de fostul sau asociat, Viorel Tibrea. Conform unor surse oficiale din justitia mureseana, senatorul Dumitru Pop era unul dintre cei mai importanti martori in dosarul Ciuca. Intr-o conferinta de presa de anul trecut, Dumitru Pop a declarat ca i-ar fi dat judecatoarei Ciuca 100 de milioane de lei mita. (Stefan Ormenisan)

Bacalaureat - Incep probele scrise

Candidatii la bacalaureat care nu au fost declarati respinsi la o proba orala a examenului, caz in care ar fi fost declarati respinsi la bacalaureat, vor participa, incepand de astazi, la probele scrise. Calendarul examenului continua azi cu limba si literatura romana, pe 29 iunie limba si literatura materna, scris, pe 30 iunie proba obligatorie a profilului, scris, pe 1 iulie proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, proba scrisa sau practica si pe 2 iulie proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, proba scrisa sau practica. (Eugenia Mihalcea)

Proiect multimedia - Premiera jurnalistica pe Internet

Ieri a fost lansat, in prezenta coordonatorului rezident al ONU in Romania, Dna Soknan Han Jung, proiectul "Human Rights Alert", conceput de Asociatia Editorilor de Presa On-Line in cooperare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare. Proiectul isi propune sa aduca in atentia opiniei publice, a organizatiilor internationale si a institutiilor statului de drept cazuri in care indivizi sau grupuri de persoane sunt lezate in drepturile lor fundamentale. Materialele de presa pe aceasta tema sunt publicate intr-o sectiune speciala a site-ului www.anchete.ro si contin documentele audio-video ce intregesc continutul primei pagini de investigatii multimedia din Romania. (Valentin Zaschievici)

EDITIA a II-a

Petrila - Festivalul "Om rau" si-a inchis portile

Cateva sute de persoane (artisti, jurnalisti, fotografi si simpli spectatori) au luat parte la a cincea editie a festivalului cultural "Om rau", desfasurat la Petrila. Caricaturistul Ion Barbu a incercat, timp de cinci ani, sa schimbe imaginea trista a Vaii Jiului prin acest festival non-conformist. Unul dintre cele mai urmarite evenimente a fost concertul trupei Domnisoara Pogany, care a avut loc intr-un spatiu neconventional al Pesterii Bolii.

Loto Report la "6/49"

Premiul de la categoria I a tragerii loto "6 din 49" de ieri, in valoare de 11.793.216.000 lei, s-a reportat din nou. Numerele castigatoare au fost: 37,13, 32, 31, 49, 29. La categoria a II-a 6 persoane au luat 578.745.000 lei, iar la categoria a III-a 861 jucatori au intrat in posesia a 5.646.292 lei. La tragerea "Noroc" varianta castigatoare a fost: 0, 1, 5, 6, 3, 8, 5. La categoria I a fost tot report. La a II-a categorie o persoana au luat 197.177.700 lei, iar la a III-a 8 jucatori au intrat in posesia a 24.647.212 lei. (Florentina Voicu)
×
Subiecte în articol: observator proba