x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 29 iunie 2004

Romania in 5 minute - 29 iunie 2004

29 Iun 2004   •   00:00

Restrictii de circulatie la Suceava

Autoritatile sucevene au stabilit restrictii de circulatie in zona Cetatii de Scaun a Sucevei si a Manastirii Putna, unde joi si vineri se vor desfasura manifestari de comemorare a domnitorului Stefan cel Mare, transmite Mediafax.

Cautiune respinsa - Fotbalistul proxenet Bica ramane in arest

Fotbalistul proxenet Danut Bica, fost component al lotului de aur al "Universitatii Craiova", coechipier cu Gica Popescu, Emil Sandoi ramane in arest. Judecatorii Curtii de Apel Craiova au admis ieri recursul formulat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj si l-au respins pe cel depus de aparatorii fotbalistului proxenet, astfel ca Danut Bica nu va fi cercetat in stare de libertate. Magistratii Tribunalului Gorj hotarasera, acum cateva zile, ca fosta vedeta a Craiovei Maxima sa fie eliberata contra unei cautiuni de o jumatate de miliard de lei si sa fie judecata in stare de libertate. Danut Bica a fost prins in flagrant, in timp ce incerca sa racoleze o politista sub acoperire pentru a o trimite "la produs", in Spania.

Camera - Noii deputati, validati la toamna

Doar sase deputati care au intrat in stare de incompatibilitate dupa ce au fost alesi in functii de primari sau consilieri si-au depus demisiile din Parlament. Este vorba despre Iancu Holtea (PRM), Zoltan Kovacs (UDMR), Robert Raduly (UDMR), Liviu Negoita (PD), Andrei Chiliman (PNL) si Sorin Frunzaverde (PD) care au optat pentru functiile in care au fost alesi in cadrul scrutinului de luna aceasta. Secretarul Biroului Permament al Camerei, Tudor Mohora, a declarat ieri ca supleantii care vor veni in locul lor nu vor fi validati de plen decat la inceputul sesiunii viitoare, respectiv in septembrie. (Dana Piciu)

Protocol - Parteneriat intre Politie si firmele de paza

Dupa mai multe luni de negocieri si tratative intre Politie si Patronatul Societatilor de Paza, acreditate de Inspectoratul General al Politiei Romane, ieri a fost semnat Protocolul de Colaborare pentru mentinerea ordinii si combaterea faptelor antisociale. Din partea Patronatului Societatilor de Securitate, documentul a fost semnat de Ion Popescu, fost sef al Directiei de Ordine Publica a IGPR, si chestorul Nelu Pop, actualul sef al Directiei. O singura problema nu a fost rezolvata si anume culoarea si modelul uniformelor agentilor de paza, care de cele mai multe ori se confunda cu tinuta fortelor speciale ale Politiei. (Eduard Pascu)

Targu-Mures - Politist acuzat de furt, repus in drepturi

Un politist din Targu-Mures, suspendat timp de sase luni, va fi repus in drepturi, dupa ce a fost acuzat de furt de fosta sotie, transmite Mediafax. Agentul principal de politie Gheorghe Cerghizan a fost suspendat din politie in urma cu sase luni, dupa ce fosta sotie - de care a divortat, dar cu care imparte locuinta - l-a acuzat ca i-a furat bunuri in valoare de 500.000 de lei. Dupa sase luni de ancheta, politistul a fost scos de sub urmarire penala. El spune ca asteapta sa-si primeasca retroactiv drepturile banesti, pentru a-si putea achita datoriile facute. Cerghizan afirma ca va da in judecata statul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Evaziune fiscala - Dosar penal la Doljchim

Seful Agentiei Nationale pentru Control, Ionel Blanculescu, a declarat ieri ca au fost finalizate controalele dispuse in urma tragediei de la Mihailesti la toate firmele din tara care produc substante periculoase. Potrivit lui Blanculescu, in cazul Doljchim, firma producatoare de azotat de amoniu, exista indicii clare cu privire la mai multe fapte penale. "Este vorba si despre evaziune fiscala si Parchetul local a fost deja sesizat. Au fost descoperite mai multe cantitati de azotat de amoniu care figurau in custodia firmei, dar fusesera deja vandute", a sustinut seful ANC. (Miruna Pasa)

EDITIA a II-a

Cazul Valdata - Rapitorii romani din Italia, identificati

Carabinierii italieni au arestat cinci romani in cazul rapirii sotiei omului de afaceri italian Franco Valdata. Raufacatorii, despre care politia stie ca au venit special in Italia pentru a o rapi pe Anna Maria Valdata, in varsta de 74 de ani, sunt Vasile Panait, de 35 de ani, Ionut Popescu, de 24 de ani, Viorel Petrescu, de 35 de ani. Pe langa cei patru barbati au mai fost arestate si o minora si mama sa, Georgeta Petrescu, de 39 de ani, care i-au gazduit pe rapitori si le-au oferit apartamentul din oraselul Volghera pentru a-si instala "baza logistica". Un al saselea roman, despre care se crede ca este capul bandei, a scapat raidului in care au fost arestati ceilalti. (Ana Ilie)

Proiect - Legea CSM, adoptata de Senat

Plenul Senatului a aprobat ieri proiectul de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), institutia care va garanta independenta justitiei. Legea ceruta imperios de UE stabileste atributiile Consiliului in evolutia carierei magistratilor. Din CSM, potrivit proiectului, vor face parte judecatori si procurori cu o vechime minima de sase ani si reprezentanti ai societatii civile, specialisti in domeniul dreptului cu o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau didactica. (Carmen Vintila)
×
Subiecte în articol: observator