x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 3 august 2004

Romania in 5 minute - 3 august 2004

03 Aug 2004   •   00:00

Finantistii retinuti de PNA, in arest

Cei trei inspectori ai Directiei Generale a Finantelor Pu-blice Mures, retinuti saptamana trecuta de PNA, raman in arest, dupa ce, ieri, instanta a respins recursurile formulate de acestia impotriva masurii arestarii preventive, transmite Mediafax.

Instanta - Nutu Camataru, in fata judecatorilor

Nutu Camataru si complicii sai au fost dusi ieri in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, unde au contestat legalitatea mandatelor de arestare emise pe numele lor. Ion Balint, zis Nutu Camataru - considerat de procurori capul unei retele de crima organizata - si alte 12 persoane sunt acuzate de proxenetism, trafic de fiinte umane, santaj, talharie si inselaciune, pe numele lor Tribunalul Bucuresti emitand, la 23 iulie, mandate de arestare preventiva. Avocatii celor 13 acuzati au facut recurs impotriva masurii arestarii clientilor lor, contestatie care ar fi trebuit sa se judece luni. Curtea de Apel Bucuresti a amanat insa, pentru 5 august, dezbaterile in acest caz, intrucat dosarul privind documentele acuzatoare la adresa celor 13 nu a fost inaintat instantei, iar avocatii au invocat faptul ca nu au avut acces la aceste acte, astfel ca nu si-au putut pregati apararea.

Schimbare - Politistii bucuresteni de la Rutiera au un nou sef

De ieri, Brigada de Politie Rutiera a Capitalei (BPR) are un nou comandant. Prin ordin al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) comisarul-sef Marian Motoc a fost numit sef al BPR. Titularizarea a fost facuta in urma sustine-rii concursului pentru ocuparea functiei de sef al BPR, functie care era vacanta dupa ce comisarul Dumitru Jianu a fost numit adjunct al Directiei Generale de Politie Rutiera din IGPR. Pana ieri, comisarul-sef Marian Motoc a fost sef de serviciu Supraveghere Rutiera din cadrul BPR. (Eduard Pascu)

Brasov - Bataus de politisti, trimis in judecata

Un barbat care a batut doi politisti chiar in sectia de politie va fi trimis in judecata, sub acuzatia de ultraj. Procurorii brasoveni spun ca Marian Vleoncu (25 de ani) a fost dus, in seara zilei de 17 iulie, la o sectie de politie pentru ca, fiind beat, a facut scandal in fata unui chiosc. Dus la sectie, el a batut doi politisti. Unul dintre ei a avut nevoie de 9 zile de spitalizare. Anchetatorii sustin ca Vleoncu este recidivist, fiind acuzat de ultraj si in 2001, cand a fost condamnat la 1,5 ani de inchisoare cu suspendare. (Mediafax)

Vaslui - Presedintele Consiliului Judetean, asaltat de rromi

Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Corneliu Bichinet, a fost sechestrat, luni dimineata, timp de cateva zeci de minute, in curtea locuintei sale din orasul Negresti, de peste 250 de rromi din localitate, nemultumiti ca nu au primit ajutoarele sociale, informeaza Mediafax. Rromii au luat cu asalt casa lui Bichinet, dupa ce primarul localitatii Negresti le-a comunicat ca vinovat de neplata ajutorului social este presedintele CJ Vaslui, care a aprobat doar jumatate din suma necesara achitarii respectivelor ajutoare. Bichinet a reusit sa aplaneze conflictul, fara sa fie nevoie de interventia in forta a politistilor.

Prognoza - Inflatia va scadea in acest an la 8%-9%

La sfarsitul anului, rata inflatiei va cobori la 8%-9%, fata de 14,1% cat a fost finele anului 2003, a declarat ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu. "Datele preliminare pentru luna iulie au aratat ca inflatia a scazut fata de nivelul de 0,6% din iunie si este in marja pentru atingerea obiectivului de 8%-9% decembrie 2004 la decembrie 2003", a afirmat Tanasescu. El a mai opinat ca deficitul bugetar trebuie mentinut cat mai redus, pentru a preveni o spirala inflationista, in conditiile in care este posibila o "supraincalzire" a economiei. (Daniela Ivan)

Eforie Nord - Copii si profesori cu simptome de toxiinfectie

Treisprezece copii si doi profesori din Hunedoara cazati la complexul turistic "Marea Neagra" din Eforie Nord au avut, duminica, simptome de toxiinfectie alimentara din cauze inca necunoscute, cadrele didactice sustinand ca toti copiii au consumat acelasi fel de mancare, la cantina taberei. Una dintre eleve, care s-a simtit mai rau, a fost transportata de medicul complexului la o policlinica privata, unde i s-a acordat primul ajutor, in prezent fiind sub tratament. Desi profesorii afirma ca cei 13 copii au mancat impreuna sambata seara, la cantina taberei, conducerea complexului "Marea Neagra" sustine ca elevii ar fi stat in noaptea de sambata spre duminica pe plaja, unde ar fi mancat shaorma, clatite, porumb si inghetata.
×
Subiecte în articol: observator