x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 3 iulie 2004

Romania in 5 minute - 3 iulie 2004

03 Iul 2004   •   00:00

Vanzarile conditionate, interzise

Cumpararea unui produs nu va putea fi conditionata, de la 1 ianuarie 2007, de achizitionarea concomitenta a altui produs sau serviciu, si nici de plata unei anumite cantitati impuse de vanzator, potrivit Legii privind Codul consumului, adoptata de Parlament. (Mediafax)

Galati - Moastele lui Stefan, la Dunare

Moastele domnitorului Stefan cel Mare vor ajunge astazi la Galati. Duminica, pe Faleza Dunarii va avea loc si ceremonia de sfintire a Panzarului Moldovenesc, reconstituit asemenea vaselor care au facut candva parte din flota marelui domnitor. "Consider ca meritul principal pentru demararea acestui proiect ii apartine episcopului Dunarii de Jos, Prea Sfintitul Casian Craciun, care a dorit foarte mult sa-l comemoram pe Stefan cel Mare prin reconstruirea unei nave din timpul sau. Era normal sa fie asa, avand in vedere ca in judetul nostru sunt vreo 50 de sate care au hrisoave din acea vreme", ne-a declarat primarul Dumitru Nicolae. (Erik Hoosz)

Eforie - Turist inecat in mare

Un turist de 29 de ani, din Iasi, a murit ieri inecat in zona plajei din statiunea Eforie Nord. Din primele cercetari facute de politisti la fata locului s-a stabilit ca Marinica Tudose, aflat la mare cu sotia, copilul si fratele, s-a avantat in largul marii, in zona Hotelului Astoria. Marea nu era agitata, insa tanarul s-a inecat intr-o portiune in care apa se adancea brusc. Cand sotia i-a remarcat absenta, a inceput sa strige de pe mal, moment in care a vazut-o salvamarul de serviciu, care l-a scos pe barbat din apa si l-a dus la tarm. Incercarile de a-l reduce la viata au fost zadarnice.

Cinste - Peste 400 de milioane de lei, inapoiate pagubasului

Un taximetrist din Alba-Iulia a inapoiat unui client borseta uitata in masina, aceasta continand, pe langa acte si documente, si suma de 300 de milioane de lei si 3.000 de euro. Taximetristul Adrian Popa (42 de ani) a observat geanta la putin timp dupa ce transportase trei clienti la un hotel din Alba-Iulia. Soferul s-a intors la locul destinatiei si a inapoiat borseta, cu tot ce continea ea, proprietarului, Vasile P., din orasul Campeni. De remarcat ca acesta nici nu observase lipsa gentii. Drept multumire, taximetristul a primit o recompensa de un milion de lei.

Bacau - Militar accidentat la un salt cu parasuta

Un militar de 26 de ani de la o unitate militara din Buzau a fost internat, joi dupa-amiaza, la Spitalul Judetean din Bacau, dupa ce s-a accidentat in timp ce sarea cu parasuta in zona unitatilor militare din municipiul Bacau, transmite Mediafax. Potrivit medicilor, Marius Mihaila, 26 de ani, militar angajat pe baza de contract la UM 01171 Buzau, a suferit o tasare de coloana si fractura de coloana, care nu ii pune viata in pericol. Medicii au apreciat ca tanarul va fi externat in cursul zilei de astazi.

Sarbatoare - "1.000 de fete secuience"

Sute de persoane sunt asteptate astazi pe dealul de la Sumuleu Ciuc, judetul Harghita, la sarbatoarea celor "1.000 de fete secuience", manifestare menita sa pastreze traditiile si valorile culturale ale secuilor din zona Harghitei, transmite Mediafax. Ca in fiecare an, sute de persoane din Miercurea-Ciuc si din localitatile apropiate, imbracate in straie populare secuiesti, vor merge, in coloana, prin centrul municipiului, pana la dealul de la Sumuleu. Dupa oficierea slujbei religioase, la altarul "Trei coline" vor avea loc o serie de manifestari culturale specifice zonei, dansuri populare, prezentari de straie traditionale secuiesti si concursuri de indemanare hipica.

Jackpot - Premiile se tin lant

In perioada verde a concursului "Toate 3" s-a mai castigat un Jackpot. Alina Luiza Biliciu va fi mai bogata cu 20.000.000 lei. Tanara in varsta de 25 de ani este din Roman, judetul Neamt, este necasatorita si locuieste singura intr-un apartament. "Imi place foarte mult ziarul Jurnalul National, dar nu am timp sa il citesc zilnic. Astazi de dimineata am mers la taraba de ziare si am cumparat unul. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa verific talonul. Inca nu imi vine sa cred ca am castigat, chiar aveam nevoie de un concediu si cu siguranta voi pleca la mare acum", ne-a spus domnisoara Biliciu. (Florentina Voicu)

Dolj - Copil accidentat grav de primarul din Horezu

Un copil de sase ani a fost internat in spital in stare grava in urma unui accident rutier produs de primarul localitatii valcene Horezu. Edilul Gheorghe Nita l-a lovit cu masina pe micutul Gurita Bobocel, care traversa strada prin loc nepermis. Accidentul petrecut in comuna Breasta Dolj s-a soldat cu ranirea grava a copilului care este, acum, internat in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova. Medicii din Banie declara ca micutul nu are nici o sansa de supravietuire. Politia Rutiera i-a intocmit dosar penal primarului Gheorghe Nita, care va fi, cel mai probabil, acuzat de comiterea infractiunii de omor din culpa. (Cristian Vasilcoiu)

Sanatate - Lista medicamentelor gratuite si compensate, actualizata

Lista de medicamente gratuite si compensate (denumiri comerciale) a fost actualizata si va intra in uz o data cu publicarea ei in Monitorul Oficial, informeaza Rompres. Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii in tratamentul ambulatoriu, cu si fara contributie personala, poate fi consultata pe site-ul CNAS, www.casan.ro, link-ul "Medicamente". CNAS a transmis deja caselor judetene soft-ul cu noua lista de medicamente, iar acestea, la randul lor, il vor distribui farmaciilor.

Vizita - Bricul "Mircea" a ajuns in Statele Unite

Nava-scoala "Mircea" a ancorat miercuri, in jurul orei 9:00 in rada Portului Baltimore, in prezenta ambasadorului Romaniei la Washington, Sorin Ducaru, a oficialitatilor portuare si locale, precum si a numerosi romani si americani, se arata intr-un comunicat remis Mediafax. Avand la bord 72 de studenti ai Academiei Navale "Mircea cel Batran" si 31 de elevi ai Scolii Militare de maistri a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu", nava-scoala Mircea a parcurs pana la Baltimore un mars de instructie de 8.576 mile marine. Bricul "Mircea" se afla in SUA pentru a participa, alaturi de alte veliere din aceeasi clasa, in competitia nautica "Tall Ships Challenge 2004", care se desfasoara in perioada 10 iunie-15 august, pe coasta de est a Americii de Nord.

Targu-Jiu - Politist batut in plina strada

Un politist din Targu-Jiu a fost internat la spitalul din municipiu, dupa ce, in noaptea de 28 spre 29 iunie, a fost batut si abandonat in strada in stare de inconstienta, de trei barbati, transmite Mediafax. Agentul-sef adjunct Vasile Nicolae a declarat ieri corespondentului Mediafax ca iesise sa bea o bere cu un prieten. El sustine ca isi aminteste doar ca a primit o lovitura puternica in ceafa, dupa care s-a trezit in spital. O patrula de politie a fost chemata ulterior de un trecator care l-a gasit pe politist. Politistii au retinut trei presupusi agresori ai agentului, toti cunoscuti cu antecedente penale.
×
Subiecte în articol: observator